ترامپ تحریم‌های ۱۹۷۹ ایران را تمدید کرد

کد خبر : ۴۷۲۶۸۶
ترامپ تحریم‌های ۱۹۷۹ ایران را تمدید کرد

جیمی کارتر در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ «فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰» را امضا کرد که در آن دستور مسدود شدن تمامی دارایی‌های رسمی ایران در ایالات متحده، از جمله حساب‌های بانکی، صادر شد.

به گزارش اینتیتر به نقل از فرارو، دونالد ترامپ وضعیت اضطراری ملی را که امکان اعمال تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را فراهم می‌کند، برای یک سال دیگر تمدید کرد. 

به نقل از آپا، این موضوع در بیانیه‌ای از سوی ترامپ که در «فدرال رجیستر» - روزنامه رسمی دولت آمریکا - منتشر شده، اعلام شده است. 

در این بیانیه خاطرنشان شده است که روابط میان ایالات متحده و ایران هنوز به حالت عادی بازنگشته و روند اجرای «توافق‌نامه‌های الجزایر» - که در ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ امضا شدند - همچنان ادامه دارد. آن توافق‌نامه‌ها منجر به آزادی دیپلمات‌های آمریکایی شد که پس از انقلاب سال ۱۹۷۹، بیش از یک سال در تهران به گروگان گرفته شده بودند. 

ترامپ اظهار داشت که به همین دلیل، وضعیت اضطراری ملی که در ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ اعلام شده بود، و همچنین تدابیر اعمال‌شده علیه ایران در آن زمان، باید پس از تاریخ ۱۴ نوامبر ۲۰۲۶ نیز همچنان به قوت خود باقی بمانند. 

جیمی کارتر، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، در واکنش به گروگان‌گیری آمریکایی‌ها در تهران، در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ «فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰» را امضا کرد. بر اساس این فرمان، دستور مسدود شدن تمامی دارایی‌های رسمی ایران در ایالات متحده، از جمله حساب‌های بانکی، صادر شد. 

در ۷ آوریل ۱۹۸۰، کارتر روابط دیپلماتیک با تهران را قطع کرد و صادرات تمامی کالاها به ایران، از جمله مواد غذایی و دارو را ممنوع ساخت. متعاقباً، ایالات متحده واردات کالا از ایران را نیز تحریم کرد و سفر شهروندان آمریکایی به ایران را ممنوع کرد.

نظرات بینندگان