علت واریز نشدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری در مهر ماه | اخرین جزئیات و اخبار از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و نیروهای مسلح

کد خبر : ۳۶۹۷۶۷
علت واریز نشدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری در مهر ماه | اخرین جزئیات و اخبار از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و نیروهای مسلح

خبر افزایش دوبرابری حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح در حالی در رسانه ها و فضای مجازی دست به دست می چرخد که محمدمخبر معاون اول رئیس‌جمهور آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد.

به گزارش اینتیتر به نقل از ویژن تایمز، خبر افزایش دوبرابری حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح در حالی در رسانه ها و فضای مجازی دست به دست می چرخد که محمدمخبر معاون اول رئیس‌جمهور آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد.

براساس این ابلاغیه ، صندوق‌های بازنشستگی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولین صندوق خود را با رعایت این آیین‌نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط متناسب‌سازی کنند.

طبق این ابلاغیه منابع حاصل از بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور صرفاً بابت اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد و اعتبار متناظر آن در قوانین بودجه سنوات آتی هزینه خواهد شد.

تمام بیمه شدگانی که مطابق با قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی ذیربط تا پایان سال ۱۴۰۲ مشمول دریافت حقوق بازنشستگی شده‌اند، در سال ۱۴۰۳ مشمول متناسب‌سازی موضوع این آیین‌نامه هستند.

به این ترتیب، باید احکام جدید بازنشستگان صندوق‌های مختلف در روزهای آتی صادر شود. بازنشستگان انتظار دارند با صدور احکام، مقدمات پرداخت معوقات با حقوق مرداد فراهم شود.

آبان سال گذشته نمایندگان مجلس هم با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان موافقت کردند. این تصمیم در نشست علنی روز سه شنبه سی‌ام آبان ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی در روند بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه گرفته شد که براساس آن با بند الحاقی (یک) ماده ۲۹ این لایحه درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موافقت شد.

در بند الحاقی یک ماده ۲۹ این لایحه آمده است: «به‌منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه‌التفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آئین‌نامه اجرایی این بند به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.»

به این ترتیب نمایندگان مجلس با میزان افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ ، موافقت کرده‌اند.

براین اساس ،تمام بازنشستگان و وظیفه‌بگیرانی که مشمول صندوق بازنشستگی کشوری هستند، ماهیانه حداقل ۹ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند. حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم در سال ۱۴۰۳ و نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌های اجرایی از این قائده مسنثنی نیست و شامل افزایش ۲۰ درصدی شده ‌است. این افراد به تناسب سنوات خدمتشان حقوق دریافت کرده و مبلغ ۹ میلیون تومان صرفا حداقل دریافتی است. این در حالی است که حداقل حقوق سال ۱۴۰۳ مبلغ ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

این تصمیم بر اساس ردیف (۳-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) ماده واحده لایحه مذکور؛ حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفه‌بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح و سایر صندوق‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی متناسب با سنوات خدمت به میزان ۹۰ میلیون ریال تعیین می‌شود.

طبق بند (۴-۲) در اجرای ماده (۴۹) قانون خدمت وظیفه عمومی، حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق غیرعملیاتی معادل ۶۰ درصد حداقل دریافتی پایور، حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق عملیاتی معادل ۷۵ درصد حداقل دریافتی پایور و حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه متعهد بدون فرزند معادل ۹۰ درصد حداقل دریافتی پایور است. سازمان برنامه و بودجه مکلف است تمام اعتبارات لازم برای اجرای این بند را در ردیف بودجه مستقل به صورت جداگانه ذیل ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منظور کند.

لایحه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

لایحه دو فوریتی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در مجلس شورای اسلامی رأی نیاورد. این لایحه شامل سایر سطوح بازنشستگان نیز می‌شد، اما با تصمیم مجلس، بسیاری از بازنشگان تأمین اجتماعی از دریافت متناسب‌سازی حقوق خود محروم شدند.
سعید تبریزیان فعال بازنشستگان در واکنش به عدم تصویب لایحه متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت:با تمام تلاشهایی که فعالان جامعه بازنشستگان در ارائه این لایحه به مجلس داشتند اما ااین لایحه رای نیاورد و در ادامه باید اعلام کنم لایحه دو فوریتی اصلاح برخی از ماده های قانونی ۲۹ و ۲۸ لایحه برنامه هفتم در مجلس هم بررسی شد .
این فعال بازنشسته با تاکید بر نقاط ضعف لایحه دو فوریتی متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت:این لایحه طی ۸ ماه گذشته به جایی نرسیده است با بازی با کلمات و ایجاد ابهام در قوانین توان اجرای آن را تضعیف می کنند.

بازی با کلمات؛ وجود ابهام در قوانین

تبریزیان در ادامه با اشاره به ابهام دیگری در ماده ۲۸ قانون کار گفت:جهت اطلاع آن دسته از فرمول نویسان و متداخلین در اموربازنشستگی تامین اجتماعی که خود را منادی بازنشستگان میدانند اگر امروز در مجلس ماده ۱ در جز ۲ بند ر ماده ۲۸ قانون عبارت کلمه «غیر حداقل بگیر» حذف و تبصره زیر به آن الحاق گردد که متن عبارت است از«حداقل مبلغ متناسب سازی متعلقه معادل ۱۰٪حداقل دستمزد قانون کار هر ساله بوده دوستان اینجا دقت داشته باشید تمامی گروهها منظورش اینه که ۱۰٪حداقل حقوق قانون کار و این موضوع را جدا نکرده است .
این بازنشسته تامین اجتماعی در ادامه گفت: در بخش دیگری از این ماده قانون اشاره شده است که سابقه بیمه پردازی را مد نظر قرار می دهند، مستمری آنها به نسبت سنوات بیمه پردازی می شود،این متناسب سازی با سابقه پرداخت حق بیمه آنان خواهد بود .
او با اشاره به ابهام بخش دیگری افزود: توجه کنید فقط در قانون پرداخت بیمه نوشته شده و به سابقه پرداخت اشاره نشده است. این قانون اگر تاییدیه مجلس بگیرد تا ۵ سال دیگر بازنشستگان برای متناسب سازی فقط وفقط هر ساله ۱۰٪حداقل حقوق قانون کار مبلغ متناسب سازی دریافت می کنند.

تبریزیان با اشاره به تصمیمات بی تاثیر درباره سرنوشت قوانین بازنشستگان گفت: به این ترتیب حقوق بازنشسته پایمال خواهد شد متاسفانه آن فرمول نویسان اگر بجای این که بازنشستگان را با فرمول نویسی سر بگردانند به دنبال اجرایی کردن ماده ۹۶ می بودند الان این لایحه ظالمانه را کارشناسان سازمان بازنشستگی به مجلس ارسال نمی کردند.

نظرات بینندگان