جدول نحوه محاسبه همسان سازی حقوق بازنشستگان
در شروع ماه آبان اعلام شد که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده است اما تا ۲۰ آبان خبری از متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نبود و این موضوع با اعتراض این گروه از بازنشستگان همراه شد. حتی یکبار فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی بدون اعمال متناسبسازی منتشر شد و روز بعد فیش حذف و اعلام شد که قرار است فیشهای جدید همراه با اعمال متناسبسازی منتشر شود.
به گزارش اینتیتر به نقل از روزنو، در نهایت در روز ۲۳ آبان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳ روز تاخیر آغاز شد و مبلغ متناسبسازی هم در فیش حقوقی بازنشستگان جای گرفت، هرچند مبلغ متناسبسازی بسیار پایینتر از حد انتظار بود و بسیاری از بازنشستگان با دیدن میزان افزایش حقوق خود شوکه شدند.
به هر طریق در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی طبق حروف الفبا واریز شد و امروز شنبه ۲۶ آبان این روند ادامه پیدا خواهد کرد. در روز شنبه حقوق آن دسته از بازنشستگان که نام خانوادگیشان با یکی از حروف پ، ت، ث، چ، ج و ژ شروع میشود حقوق خود را دریافت خواهند کرد.
در ادامه جدول تاریخ واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ماه آبان را مشاهده میکنید.
پیش از این کامران نرجه خبرنگار اطلاعات در یادداشتی نوشت: همان زمان که دولت سیزدهم در پایان دوره مدیریت خود عجولانه مبلغ یک میلیون تومان به عنوان علی الحساب اجرای قانون همسان سازی حقوق تمامی بازنشستگان کشور واریز کرد، پیش بینی می شد در آینده اجرای واقعی این قانون با توقع ایجاد شده در بین بازنشستگان تعارض خواهد یافت و مورد گلایه عمومی قرار می گیرد.
اینک با شروع واریز دقیق مستمری همسان سازی شده مشمولان صندوق بازنشستگی کشوری از ابتدای آبان، مشخص شد که مبلغ یک میلیون تومان قبلی نه تنها علی الحساب بوده بلکه از این پس به صورت میانگین کل واریزها خواهد بود و قرار نیست همه بازنشستگان ماهانه یک میلیون تومان افزایش حقوق داشته باشند.همچنین همین توقع سرکوب شده را به زودی با شروع واریز حقوق آبان در مورد بازنشستگان صندوق لشگری شاهد خواهیم بود.
از طرف دیگر به نظر می رسد بالاترین بُهت و تعجب از اجرای قانون همسان سازی حقوق تا پایان همین ماه در بین مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی ایجاد خواهد شد، زیرا فرمول پرداخت حقوق جدید در این صندوق با سایر صندوق های بازنشستگی تفاوت دارد.
این تفاوت مبنای محاسبه حقوق همسان سازی، ناشی از تنوع گسترده حقوق کارگران شاغل در کارگاه های مشمول بیمه تأمین اجتماعی است که اجازه واریز یکسان افزایش حقوق را به بازنشستگان نمی دهد.
در فرمول مورد نظر سازمان تأمین اجتماعی، مزایای اجرای قانون همسان سازی بیشتر شامل حداقل بگیران خواهد شد. یعنی سایر سطوح مُزدی احتمالا پایین ترین سطح افزایش حقوق را خواهند داشت که با توقع ایجاد شده در ذهن آنها از سوی دولت سیزدهم مغایرت دارد.
بدیهی است واکنش مستمری بگیران تأمین اجتماعی به این مساله، شبیه برخورد بازنشستگان سایر صندوق ها نخواهد بود و اینجاست که دولت چهاردهم با یک نارضایتی در بین کل بازنشستگان کشور روبرو می شود.
ای کاش قبل از صدور احکام جدید برای بازنشستگان (به ویژه در مورد مستمری بگیران تأمین اجتماعی)، نحوه اجرای قانون همسان سازی برای آنها از کانال رسانه های رسمی به صورت واضح تشریح می شد تا نگران واکنش بازنشستگان نسبت به دریافت حقوق جدید نباشیم.
ادامه سکوت و مخفی کاری سازمان تأمین اجتماعی در نحوه محاسبه حقوق همسان سازی شده مستمری بگیران می تواند دامنه این تبعات منفی را گسترده و بحرانی تر کند