تعلل در طرح ساماندهی کارکنان دولت| از اراده ای که برای تصویب «طرح ساماندهی کارکنان» نیست تا احیای دوباره طرح ساماندهی در ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳

کد خبر : ۳۸۷۱۱۳
تعلل در طرح ساماندهی کارکنان دولت| از اراده ای که برای تصویب «طرح ساماندهی کارکنان» نیست تا احیای دوباره طرح ساماندهی در ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳

تعلل در طرح ساماندهی کارکنان دولت دلایل عمده ای دارد که در اندیشه قرن به آن می پردازیم و از اراده ای که برای تصویب «طرح ساماندهی کارکنان» نیست تا احیای دوباره طرح ساماندهی کارکنان دولت در ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

به گزارش اینتیتر به نقل از اندیشه قرن، تعلل در طرح ساماندهی کارکنان دولت دلایل عمده ای دارد که در اندیشه قرن به آن می پردازیم و از اراده ای که برای تصویب «طرح ساماندهی کارکنان» نیست تا احیای دوباره طرح ساماندهی کارکنان دولت در ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

عباس خان‌محمدی (فعال کارگری) در اعتراض به‌ عدم تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: طرح ساماندهی از دوره قبلِ مجلس مطرح و مورد بررسی قرار گرفت اما علی‌رغم تبلیغاتِ بسیار و وعده‌ها این طرح هنوز به نتیجه نرسیده است.

یک فعال کارگری گفت: تعلل در تصویب طرح ساماندهی نشان می‌دهد اراده‌ای برای به نتیجه رساندنِ این طرح وجود ندارد. بعد از بررسی‌هایِ بسیارِ این طرح در مجلس و رفت و برگشتش به مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیا وقت آن نرسیده که مسئولان تصمیمی قاطع در مورد این طرح بگیرند و از شعار و وعده‌های تکراری بپرهیزند؟

عباس خان‌محمدی (فعال کارگری) در اعتراض به‌ عدم تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: طرح ساماندهی از دوره قبلِ مجلس مطرح و مورد بررسی قرار گرفت اما علی‌رغم تبلیغاتِ بسیار و وعده‌ها این طرح هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی گفت: سال‌ها نیروهای شرکتی با تمام توان و تعهد خود در کنار سایر کارکنان با حقوق بسیار کمتر از نیروهای رسمی و قرارداد مستقیم کار کردند اما همچنان از حق تبدیل وضعیت و امنیت شغلی محروم هستند.

خان محمدی تأکید کرد: قراردادهای پیمانکاری اواسط دهه‌ی ۷۰ وارد قراردادهای کار شد و قرار بود پیمانکاران، در کارهای با ماهیت موقت وارد شوند، اما بعد از مدتی پیمانکاران، کارهای با ماهیت دائم را هم به دست گرفتند. حضور گسترده پیمانکاران سبب شد، کارگران حتی برای رسیدن به حداقل حقوق خود نیز دچار مشکلاتِ بیشتری شوند. کارگران پیمانکاری نسبت به کارگران قراردادی امنیت شغلی کمتری دارند و قدرتِ بسیار کمتری برای پیگیریِ حقوقشان دارند. بسیاری از کارگران پیمانکاری حتی از دریافتِ به موقعِ حقوق محرومند. حق بیمه بسیاری از آن‌ها درست رد نمی‌شود. گاهی حتی چند ماهی حقوق خود را دریافت نمی‌کنند.

این فعال کارگری تاکید کرد: عدم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نه تنها بی‌عدالتی آشکار است، بلکه باعث تضعیف انگیزه و کاهش بهره‌وری در سازمان‌ها می‌شود و شرایطی ایجاد می‌کند که نیروهای متخصص به دلیل‌عدم امنیت شغلی از توان و ظرفیت خود به طور کامل استفاده نکنند. همانطور که گفتم، این نیروها با حقوق و مزایای کمتر از حد استاندارد و بدون امنیت شغلی در سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند. متاسفانه تاکنون هیچ اقدام جدی‌ای برای رفع مشکلات آن‌ها انجام نشده است.

خان محمدی بیان کرد: تعلل در تصویب طرح ساماندهی نشان می‌دهد اراده‌ای برای به نتیجه رساندنِ این طرح وجود ندارد. بعد از بررسی‌هایِ بسیارِ این طرح در مجلس و رفت و برگشتش به مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیا وقت آن نرسیده که مسئولان تصمیمی قاطع در مورد این طرح بگیرند و از شعار و وعده‌های تکراری بپرهیزند؟ کارگران از وعده‌های تکراری خسته شده‌اند.

احیای دوباره طرح ساماندهی کارکنان دولت

سخنگوی هیات رییسه مجلس، ضمن تشریح روند بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام بایگانی شد اما ما به دنبال نیل به یک فهم جدید و تعامل سازنده با دولت برای ادامه کار در این زمینه هستیم.

عباس گودرزی سخنگوی هیات رییس مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری جلسه علنی امروز (۱۹ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با حضور اهالی رسانه، ضمن اشاره به عملکرد این دوره از مجلس تاکنون، گفت: این نشست‌ها بعد از این به صورت ماهانه برای ارائه گزارش عملکرد مجلس دوازدهم برگزار خواهد شد.

وی در تشریح عملکرد دوره دوازدهم مجلس از ابتدا تاکنون، افزود: در این دوره از مجلس تذکرهای ثبت شده در سامانه توسط نمایندگان مجلس ۱۳۷۰ مورد، تذکر قرائت شده در جلسه علنی ۵۰۷ مورد، سوال از وزرا و مجموع سوالات ثبت شده در سامانه ۸۳۶ مورد و سوالات ارجاع شده به کمیسیون‌های تخصصی برای رسیدگی ۷۰۳ مورد بوده است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تاکنون انصراف نمایندگان از سوال ۱۰۸ مورد، اقناع نمایندگان از پاسخ وزیر در کمیسیون ۷ مورد، سوالات بایگانی شده با تغییر وزیر به دلیل تغییر دولت ۳۱ مورد، گزارش‌های عدم اقناع ارسال شده از کمیسیون‌ها به هیئت رئیسه ۴ مورد، سوالات در حال رسیدگی در کمیسیون‌ها از ابتدای دوره مجلس دوازدهم ۵۵۳ مورد، سوالات در حال رسیدگی در کمیسیون‌ها از شروع به کار دولت چهاردهم ۵۲۲ از ۵۳۳ مورد ثبت شده است.

وی در رابطه با موارد تحقیق و تفحص افزود: مجموع تقاضاهای ثبت شده در سامانه ۵۰ مورد، درخواست‌های تحقیق و تفحص ارجاع شده به کمیسیون‌ها ۳۸ مورد و درخواست‌های تحقیق و تفحص در حال رسیدگی از شروع به کار دولت چهاردهم ۳۸ مورد از ۵۰ تقاضا بوده است.

گودرزی یادآور شد: رای اعتماد به وزرا ۱۹ مورد، گزارش موضوع مواد ۴۰ و ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس که در صحن علنی قرائت شده یک مورد، گزارش موضوع مواد ۴۰ و ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس تهیه شده توسط کمیسیون‌ها نیز یک مورد ثبت شده است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، تاکید کرد: مجموع تقاضاهای اعمال شده براساس ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس ۱۹ مورد، گزارش‌های موضوع ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس تهیه شده توسط کمیسیون‌ها ۲ مورد، گزارش‌های موضوع ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس قرائت شده در صحن علنی یک مورد و گزارش‌های موضوع تبصره یک ماده ۱۰۷ آیین‌نامه داخلی مجلس قرائت شده در صحن ۴ مورد بوده است.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت مبنی براینکه طرح ساماندهی کارکنان دولت که یک طرح ارزشمندی بود و از مجلس قبل در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و برغم مخالفت‌هایی فراوان با تلاش‌ نمایندگان به تصویب رسید و در شرایط کنونی خیل عظیمی از جمعیت شاغل در کشور منتظر نهایی شدن آن هستند در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: این طرح با توجه به اهمیت موضوع در مجلس یازدهم نهایی شد سپس شورای نگهبان به آن ایراداتی را وارد دانست، لذا به کمیسیون اجتماعی ارجاع و ایرادات رفع شد اما مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به آن ایراداتی را وارد دانست و با وجود اصرار مجلس نتوانستیم در خصوص آن به یک فهم مشترکی برسیم.

گودرزی یادآور شد: این طرح به نوعی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام بایگانی شده است اما همچنان مورد اصرار و پیگیری نمایندگان مجلس است کمااینکه شب گذشته نیز در نشستی که به اتفاق جمعی از نمایندگان با معاون اول محترم رئیس جمهور داشتیم موکداً و مشخصاً تصریح کردیم که تصویب این طرح به ساماندهی استخدام کارکنان دولت و نجات سازمان اداری و استخدامی کشور از این ولنگاری و تهدیدی که برای نظام اداری و استخدامی کشور ایجاد شده و زیربنای تولید نارضایتی است، منجر خواهد شد.

وی تاکید کرد: متاسفانه هدفمان از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری این بود که شاهد کاهش هزینه، افزایش رضایتمندی و انگیزه باشیم که هیچ کدام از آنها اتفاق نیفتاد و کاملا نقض غرض شده و یک الگوی برگرفته از غرب بود که در دنیای غرب هم شکست خورده است، همچنین بروکراسی سایه‌ای است که نظام اداری کشور را نابود می‌کند و حجم عظیمی از نیروها پشت این بروکراسی پنهان می‌شوند و حتی آمار دقیقی هم از آنها وجود ندارد و کسی نیز در این رابطه پاسخگو نیست.

گودرزی یادآور شد: برخی از مخالفان با طرح ساماندهی کارکنان دولت می‌گویند که این طرح بار مالی دارد اما ما معتقدیم به منابع مالی نیاز نیست بلکه مبالغی که توسط واسطه از جیب کارگران برداشته می‌شود آن هم در شرایطی که در زمستان کنار بخاری و در تابستان زیر کولر می‌نشینند به طور کامل به کارگرانی پرداخت شود که مجاهدانه زحمت می‌کشند بنابراین همچنان بر این موضوع تاکید داریم و امیدوارم با تاکیدی هم که به دولت محترم داشتیم بتوانیم به یک فهم جدید و تعامل سازنده برای ادامه کار در این زمینه برسیم.

نظرات بینندگان