تاثیر تغییر فصل بر قاعدگی

اگر حس می‌کنید چرخه قاعدگی‌تان تحت‌تاثیر فصل‌ها قرار دارد، اشتباه نمی‌کنید. چرخه قاعدگی و هورمون‌ها به‌راحتی تحت‌تاثیر عوامل خارجی قرار می‌گیرند.

به گزارش اینتیتر به نقل از خراسان، تغییر سبک زندگی ناشی از تغییر فصل تاثیر زیادی بر چرخه قاعدگی می‌گذارد و گاهی این تاثیر مثبت نیست. البته جای نگرانی نیست. آگاهی از دلیل ایجاد این تغییرات موجب آمادگی بیشتر برای رویارویی با آن‌ها می‌شود. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:

آیا چرخه قاعدگی در تابستان و زمستان متفاوت است؟

چرخه قاعدگی،از اولین روز قاعدگی شروع می شود و تا روز قبل از قاعدگی بعدی است. در تابستان، معمولا چرخه کوتاه‌تر می‌شود؛ پس اگر آثار تغییر فصل بر چرخه قاعدگی‌تان را حس می‌کنید، چه این که زمان آن به‌طور قابل‌توجهی کوتاه‌تر شده باشد و چه این که علایم یا عوارض جانبی سندروم پیش از قاعدگی (PMS) را بیش از دیگر فصل های سال احساس می‌کنید، خیالاتی نشده‌اید.برای این تغییرات دلایل علمی وجود دارد. هرچه تغییرات آب‌وهوایی شدیدتر باشد (مثلا پس از زندگی در دمای زیر صفر درجه و هوای بسیار سرد به منطقه ای گرمسیری سفر کرده باشید) احتمال این که تاثیر تغییر فصل بر قاعدگی را احساس کنید بیشتر خواهد بود.در زمستان زمان بیشتری را در فضای بسته سپری می‌کنیم، تحرک کمتری داریم و بیشتر غذا می‌خوریم. این مسئله گاهی روی علایم پیش از قاعدگی اثری منفی دارد. پژوهش‌ها نشان داده است زنانی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، نسبت به زنانی که به‌ندرت ورزش می‌کنند چرخه‌های قاعدگی منظم‌تر و قابل‌کنترل‌تری دارند. زمستان می‌تواند روی طول چرخه قاعدگی هم اثر بگذارد.

دلایل هورمونی

در تابستان، بدن ما مقادیر بیشتری از هورمون محرک فولیکولی (FSH) را ترشح می‌کند. این هورمون احتمال تخمک گذاری را افزایش می‌دهد و در نتیجه، چرخه قاعدگی کوتاه‌تر می‌شود. هورمون FSH موجب رشد و بلوغ فولیکول‌های تخمدان می‌شود تا در زمان تخمک‌گذاری، تخمک آماده باروری آزاد شود.معمولا در تابستان ترشح هورمون FSH بالا می‌رود، فولیکول تخمدان بزرگ‌تر می‌شود و تعداد تخمک‌گذاری افزایش و طول چرخه‌های قاعدگی کاهش می‌یابد.

سبک زندگی

تغییر قابل‌توجه چرخه قاعدگی در تابستان شاید بیشتر ناشی از تغییراتی باشد که در دیگر حوزه‌های زندگی ایجاد می‌کنیم و صرفا به‌دلیل آب‌وهوا نباشد. سبک زندگی به‌شدت روی چرخه قاعدگی و تولید هورمون‌ها اثر می‌گذارد. از دلایل اصلی تغییر قاعدگی در تابستان ،تغییر عادت‌ها ،برنامه خواب و حتی رژیم غذایی است. در تابستان زمان بیشتری را بیرون از خانه سپری می‌کنیم، غذاهای سبک‌تری می‌خوریم و از میوه و سبزیجات فصلی بیشتری که با میوه و سبزیجات موجود در ماه‌های سرد سال متفاوت‌اند، در رژیم غذایی‌مان استفاده می‌کنیم.

میزان تابش نور آفتاب

پژوهش ها نشان داده است افزایش نور آفتاب موجب تغییر چرخه قاعدگی می‌شود، نه افزایش دما. در طول تابستان یا در مناطقی با آب‌وهوای گرم و آفتابی، بدن ویتامین D بیشتری تولید می‌کند. مشخص شده است که سطح پایین ویتامین Dموجب فاز فولیکولر و چرخه قاعدگی طولانی‌تر می‌شود. در چرخه‌های قاعدگی طولانی‌تر، احتمال نبود ‌تخمک‌گذاری بیشتر است. به‌طور میانگین، در زمستان، تخمک‌گذاری در ۷۱ درصد موارد انجام می‌شود درحالی‌که در تابستان این رقم به‌میزان قابل‌توجه ۹۷ درصد افزایش می‌یابد.

در فصل های گرم و آفتابی بهار و تابستان، بیشتر در معرض آفتاب قرار می‌گیریم و این موجب می‌شود بدن ویتامین D و دوپامین بیشتری تولید کند. ویتامین D و دوپامین با خلق‌وخوی خوب و احساس لذت مرتبط هستند و موجب بهبود روحیه، انگیزه و تمرکز می‌شوند. بدون آن ها نوسانات خلقی که در دوران قاعدگی تجربه می‌کنیم، افزایش می‌یابند و غلبه بر آن‌ها دشوارتر می‌شود.

شناخت تغییرات چرخه قاعدگی و سازگار شدن

تأثیر تغییر فصل بر قاعدگی صرفا شامل کوتاه‌تر شدن چرخه قاعدگی در تابستان نیست و روشن است که تابستان، هم به‌دلیل روزهای بلند و آفتابی و هم تغییر زندگی شخصی و اجتماعی، روی چرخه‌های قاعدگی اثر می‌گذارد. اگر از تغییر فصل احساس ناراحتی می‌کنید، چه در تابستان و چه در ماه‌های سرد سال، می‌توانید با رژیم غذایی سالم‌تر، ورزش منظم، بیرون‌ رفتن و سبک زندگی سالم‌تر چرخه قاعدگی‌تان را کنترل و هورمون‌هایتان را مهار کنید.

اینتیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.