تولیدی لباس چگونه است + همه چیزهایی که باید در مورد تولیدی لباس بدانید!

یکی از گستردهترین صنایع در جهان، صنعت تولید پوشاک است.
یکی از گستردهترین صنایع در جهان، صنعت تولید پوشاک است. برندهای زیادی که در این صنعت حرف اول را میزنند، همواره تعیین کننده مد روز هستند. شاید با خودتان بگویید که خرید لباس از برندهای مطرحی مانند ورساچه، گران تمام میشود و قطعا همه توانایی خرید لباسهای میلیونی را ندارند. تولیدیهای زیادی در سطح کشورمان وجود دارند که میتوانند با برندهای خارجی رقابت کنند.
در این مطلب به بررسی هر آنچه که نیاز است در مورد تولیدی لباس، نحوه راهاندازی آن و سرمایه مورد نیاز برای شروع این کار بدانید خواهیم پرداخت. همچنین به سوالاتی از قبیل تولیدی لباس چیست و تولیدی لباس چگونه است، پاسخ میدهیم.
تولیدی لباس چیست و چه انواعی دارد؟
بیایید از همین سوال به ظاهر ساده شروع کنیم! تولیدی لباس چیست؟ تولیدی لباس، کارگاه یا کارخانهای است که در آن پوشاک با تعداد بالا تولید و راهی بازار میشود. تولیدی لباس در مقیاسهای مختلفی شروع به کار میکند. بیایید هر یک را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.
1. تولیدیهای کوچک و خانگی
این تولیدیها، دوخت سفارشی دارند و اغلب سفارشات محدودی میگیرند. تعداد چرخ خیاطی موجود در این تولیدیها، انگشت شمار است که توسط نیروی انسانی کار میکنند.
2. تولیدیهای متوسط
این تولیدیها، دارای تیم طراحی لباس، برش پارچه، دوخت و بسته بندی هستند. این نوع تولیدیها سفارش را در مقیاس نیمه انبوه میگیرند.
3. تولیدیهای بزرگ و صنعتی
در این تولیدیها، بیشتر کارها بدون دخالت انسانها انجام میشود. بازار هدف این تولیدیهای لباس، بازارهای بزرگ داخلی یا صادرات به بازارهای خارجی هستند. این تولیدیها، سفارشات انبوه برای برندهای شناخته شده را نیز انجام میدهند.
فرآیند تولید لباس چگونه است؟
شاید این سوال عده زیادی باشد که فرآیند تولید لباس چگونه است و هر لباس برای دوخت باید چه مراحلی را طی کند؟ سوال خوبیست! تولید لباس دارای 9 مرحله است که هر لباسی فارغ از مدل و جنس و....، باید این مراحل را طی کند. بیایید مراحل تولید یک محصول مثل شومیز عمده برای فروش در مغازه را بررسی کنیم.
طراحی لباس
به طبع مانند هر محصول دیگری، دوخت یک لباس و رسیدن آن به مرحله توزیع، همه چیز از یک ایده ساده آغاز میشود. در همین مرحله، بسیاری از لباسها از یکدیگر متمایز میشوند. به جرات میتوان گفت طراحی لباس، مهمترین مرحله است زیرا میتواند فروش و میزان سود را تا حد زیادی در دست بگیرد. عدهای از تولید کنندگان، با نادیده گرفتن این مرحله تا مرز ورشکستگی هم رفتهاند. چنین تولید کنندگانی، بدون در نظر گرفتن جنس پارچه خوب، تنها مدلهای ترند و موجود در بازار را کپی میکنند که در نتیجه این امر شاهد تولید لباسهای تکراری و مشابه یکدیگر خواهیم بود.
اما عده دیگری از تولید کنندگان، با طراحی لباسهای خاص بازار را به دست گرفتهاند و میتوانند سهم زیادی از سود بازار را به خود اختصاص دهند. البته که این نوآوری محدود به طراحی لباس نیست و نوآوری در هر مرحله از تولید لباس میتواند همه چیز را تغییر دهد! برای مثال عدهای از تولید کنندگان، سایت تولیدی لباس دارند. همین امر میتواند به افزایش فروش آنها منجر شود زیرا خیلی از فروشندگان ترجیح میدهند در حالیکه در فروشگاه خود نشستهاند، ترندترین محصولات موجود در بازار را برای فروشگاه خود خریداری کنند.
تهیه مواد اولیه
پس از اینکه لباس طراحی شد، باید با توجه به نظر طراح، مواد اولیه را تهیه کرد. دکمه، زیپ، قزن و خرجکار، تنها بخشی از متریال مورد نیاز برای خرید هستند که تشخیص خوب از بد آنها کار هر کسی نیست. اصطلاحا افرادی که چند پیراهن بیشتر از دیگران در زمینه تولید لباس پاره کردهاند، میتوانند به درستی محصولات درجه یک را از محصولات بی کیفیت تشخیص دهند. البته که تولید کنندگان باید برای خرید متریال، فاکتورهای مختلفی را در نظر داشته باشند.
برای مثال بازار هدف برای تولید این لباس چه کسانی هستند؟ این لباس برای کدام فصل طراحی میشود؟ طرح لباس چگونه است؟ مجلسی، اسپرت یا کژوال؟ چه محدوده قیمتی برای فروش عمده لباس در نظر گرفته شده است؟ همه این موارد در کنار یکدیگر میتوانند تعیین کننده خرید متریال مورد نیاز باشند.
تهیه الگو
تهیه الگو هم امروزه دستخوش تغییراتی شده و بسیاری از تولیدیهای که حجم سفارشات آنها انبوه است، ترجیح میدهند از الگوهای دیجیتالی استفاده کنند. اما تولیدیهای خانگی هنوز هم تهیه الگو به صورت دستی راه منتخبشان برای تهیه الگو است. وجود هرگونه اختلال در روند تهیه الگو میتواند باعث شود که مقدار زیادی از متریال از دست برود. بنابراین اگر صاحب تولیدی هستید، بهتر است این کار را به افراد متخصص بسپارید و اجازه دهید که این کار با تمرکز بالا و بدون خطا پیش برود.
برش پارچه
از دیگر مراحل حساس تهیه لباس میتوان به برش پارچه اشاره کرد. در این مرحله تنها نیم سانت اشتباه میتواند همه چیز را خراب کند. این روزها تولیدیهای بزرگ از دستگاههای برش لیزری استفاده میکنند که کمترین میزان خطا و پرتی را دارند. اما تولیدیهای کوچک هنوز همان روش سنتی برش با دست را توسط برشکارهای ماهر مجموعه خودشان ترجیح میدهند.
دسته بندی و ساماندهی اجزا
در پروسه تولید لباس، یک اشتباه کوچک میتواند همه چیز را به هم بزند! وسط کارِ حاضر در خط تولید، باید همه چیز را سازماندهی کند تا کارها به درستی پیش برود. از دیگر وظایف وسط کار میتوان به دسته بندی قطعات برش خورده هر لباس به صورت جداگانه اشاره کرد.
دوخت لباس
مرحله آخر از تولید لباس دوخت است، اما مرحله پایانی نیست! در این مرحله تمام قطعات طبقه بندی شده توسط وسط کار در کنار هم به صورت دقیق دوخته میشوند تا خروجی نهایی کار آماده شود. دوخت اولیه قطعات لباس، متصل کردن اجزا و لبههای لباس، دوخت اصلی و نهایتا چاپ و گلدوزی تزئینات از مراحل دوخت لباس هستند.
بررسی لباسهای دوخته شده
یکی از تفاوتهای اصلی تولید کنندگان لباس خبره و تازه کار همین است! تولیدکنندگان خبره لباس، لباسهای دوخته شده را در واحد بررسی لباس، مورد بازرسی قرار میدهند تا هیچ خطایی در پروسه تولید نداشته باشند. در صورت وجود ایرادات، لباس به واحد دوخت برگردانده میشود تا همه چیز از اول به درستی پیش برود.
پرس کاری
خردهکاریهای ریز در مرحله پرسکاری صورت میگیرد. اتوکشی، پرسکاری، اتوبخار، افزودن مارک و بسته بندی لباسها در این مرحله انجام میشود. تمامی این کارها باید بر اساس مدل و جنس پارچه لباس انجام شوند.
عکاسی و فروش محصول
در این مرحله، تنخور کار از تمام زوایای مختلف عکاسی میشود تا در کاتالوگ محصولات تولیدی قرار بگیرند. بسیاری از مجموعههای تولیدی لباس، سایت مخصوص به خود را برای فروش آنلاین محصولاتشان دارند. سپس این محصولات به بازار هدف تزریق میشود تا افراد بتوانند به صورت حضوری خرید خود را انجام دهند.
هزینه داشتن یک تولیدی لباس چقدر است؟
از دیگر سوالاتی که احتمالا با خواندن این مطلب برایتان ایجاد شده، "تولیدی لباس چقدر هزینه دارد؟" است. برای پاسخ به سوال "تولیدی لباس چقدر هزینه دارد؟" نیاز به اطلاعات بیشتری است! ابتدا باید مشخص کنید که دوست دارید تولیدی لباس شما در چه زمینهای فعالیت کند؟ تولید یونیفرم، لباس بچگانه، زنانه یا اسپرت؟ در کمترین حالت هزینه برای شروع کار از یک تولیدی کوچک خانگی حدود 50 میلیون تومان و برای تولیدی لباس در ابعاد بزرگتر که سفارشات انبوهی دارد، حدود 1 میلیارد تومان است. با این حال این اعداد تقریبی هستند و برای شروع کار و فعالیت تخصصی در زمینهای خاص، باید حتما از مشاوران خبره در این زمینه کمک بگیرید.
چه میزان سرمایه برای برپایی یک تولیدی لباس نیاز داریم؟
شاید یکی دیگر از سوالاتی که برای شما هم پیش آمده است، این باشد که تولیدی لباس چقدر سرمایه میخواد؟ در جواب این سوال باز هم باید بگوییم که شما ابتدا باید حوزه تخصصی فعالیت خود را انتخاب کنید. نوع لباسی که قصد تولید آن را دارید چیست؟ بچگانه، زنانه، راحتی یا رسمی؟ سپس باید ببینید که مقیاس کاری شما چقدر است؟ آیا دوست دارید یک تولیدی خانگی کوچک داشته باشید؟ یا سرمایه اولیه کافی برای داشتن یک تولیدی بزرگ در مقیاس صنعتی را دارید؟ آیا محلی را برای برپایی تولیدی لباس خود دارید یا باید مکانی را اجاره کنید؟ آیا قصد فروش آنلاین دارید یا میخواهید یک عمده فروش باشید؟
برای داشتن یک تولیدی کوچک خانگی، شما بین 30 تا 80 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارید. توجه داشته باشید که اگر قصد فروش آنلاین دارید، باید مقداری هزینه را صرف تبلیغات در فضای مجازی و داشتن سایت کنید. اگر میخواهید محصولات خود را در فروشگاه خود بفروشید یا سفارشات عمده قبول کنید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که شما نیاز به 5-2 نفر نیروی کارگر هم دارید. پس تقریبا 100 تا 300 میلیون هزینه را باید برای یک تولیدی متوسط به عنوان سرمایه اولیه در دست داشته باشید تا بتوانید کار خود را شروع کیند.
اما اگر قصد تولید انبوه دارید و میخواهید برند خودتان را داشته باشید، سرمایهای که برای برپا کردن تولیدی خود نیاز دارید، بین 500 میلیون تومان تا چند میلیارد تومان متغیر خواهد بود. برای انجام این کار باید قدرت ریسک پذیری بالایی داشته باشید، در غیر این صورت موفق نخواهید بود. البته که صبوری در این راه برای جا افتادن برندتان در بازارهای داخلی و خارجی نیز مهم است.
آیا داشتن تولیدی لباس سودی هم دارد؟
عده زیادی سوال میکنند که تولیدی لباس چقدر سود دارد؟ پیش از هر چیز باید این نکته را گوشزد کنیم که تولیدی لباس شاید در مراحل اولیه سود چندانی نداشته باشد و برای شناخته شدن در بازارهای جهانی نیاز به زمان زیادی داشته باشید. ولی با گذر زمان تجربههایی به دست خواهید آورد که هیچ کس حاضر نیست حتی در ازای مقدار زیادی پول آنها را در اختیار شما قرار دهد. از این رو باید در این مسیر بسیار صبور باشید.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی پاسخ سوال "تولیدی لباس چیست؟" و چند سوال دیگر نظیر "تولیدی لباس چقدر سرمایه میخواد؟" در این حوزه پرداختیم که تا به شما آگاهی کاملی در زمینه برپایی تولیدی لباس بدهد. توجه داشته باشید که تولیدی لباس میتواند کار پرسودی باشد، اگر با تجربه کافی و صبوری زیاد وارد این راه شوید. بنابراین اگر هنوز پاسخ سوال "تولیدی لباس چقدر سود دارد؟" را نگرفتهاید، باید باز هم به این موضوع اشاره کنیم که همه چیز به صبوری و تجربه شما بستگی دارد. میتوانید در کنار توزیع محصولات خود، فروشگاه آنلاین خود را هم داشته باشید تا سود حاصل از فروش خود را چندین برابر کنید.