تا پایان سال واکسیناسیون جمعیت بالای 18 سال کشور انجام خواهد شد

جهانپور عنوان کرد: در حال حاضر با توجه سرعت تامین واکسن کرونا به نظر می آید که تا پایان سال واکسیناسیون جمعیت بالای 18 سال کشور انجام شود.
اینتیتر - سحر زمانی؛ دکتر کیانوش جهانپور، مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، پنجشنبه هفتم مرداد ماه در حاشیه مراسم واکسیناسیون نمادین خبرنگاران در خصوص نوع واکسن هایی که برای واکسیناسیون خبرنگاران و معلمان استفاده می شود، در مصاحبه ای اختصاصی با این تیتر گفت: از همه واکسن هایی که مجوز مصرف دارند و و در دسترس هستند استفاده می شود. سینوفارم به دلیل دسترسی بالایی که به آن داریم، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و در رده بعد هم واکسن برکت قرار دارد. البته امروز خبرنگاران سلامت واکسن پاستورکووک را دریافت کردند که نسبت به سایر واکسن ها، تعداد محدودتری از آن موجود است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار این تیتر مبنی بر اینکه کدام گروه های شغلی بعد از خبرنگاران و معلمان واکسن دریافت می کنند، گفت: طبق ابلاغیه وزارت بهداشت ده گروه شغلی که شامل معلمین و اساتید حوزه و دانشگاه، خبرنگاران و اصحاب رسانه، کارمندان شاغل در بانک ها، رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی، کارکنان در معرض خطر ناوگان حمل و نقل دریایی و هوایی، قضات و کارکنانی که به صورت مستقیم با ارباب رجوع در دستگاه قضایی سروکار دارند و هموطنان که در مراکز تعلیم و تربیتی و زندان ها هستند، در فاز سوم واکسن دریافت خواهند کرد که امروز به صورت نمادین با واکسیناسیون خبرنگاران سلامت این فاز آغاز شد.
وی در رابطه با دیگر گروه های شغلی و سنی افزود: واکسیناسیون گروه های شغلی و سنی باقی مانده در فاز چهارم و در پاییز واکسن دریافت خواهند کرد.
جهانپور در خصوص زمان پایان واکسیناسیون اظهار داشت: براساس برنامه ملی واکسیناسیون که در دی ماه سال ۱۳۹۹ تدوین و ابلاغ شده است، تا پایان سال واکسیناسیون جمعیت بالای ۱۸ سال کشور که برآورد می شود ۵۶ تا ۶۰ میلیون نفر باشند انجام خواهد شد. در حال حاضر هم با توجه سرعت تامین فعلی واکسن از محل واردات و تولیدات داخلی به نظر می آید که کماکان این هدف در زمان مورد نظر اتفاق بیفتد.
وی در پایان درباره اینکه آیا پس از واکسیناسیون شاهد موج سهمگین دیگری از این ویروس خواهیم بود به خبرنگار این تیتر گفت: ما در علوم پزشکی از قطعیات صددرصد صحبت نمی کنیم. تجربه واکسیناسیون در کشورهایی که از ما جلوتر هستند نشان می دهد که میزان مرگ و میر، موارد بستری و ابتلا به شدت افت کرده است و تقریبا از حالت همه گیری خارج شده اند. این موضوع نشان دهنده آن است که در صورتی که واکسیناسیون در کشور به حد نصاب قابل قبولی برسد شاهد کاهش چشمگیر موارد مرگ و میر و ابتلا خواهیم بود و حتی میشود عنوان کرد که بیماری از اپیدمی خارج شده است.