معرفی و خلاصه کتاب مغازه جادویی

کد خبر : ۳۸۷۷۲۰
معرفی و خلاصه کتاب مغازه جادویی

با معرفی و خلاصه کتاب مغازه جادویی در این مطلب همراه ما باشید.

به گزارش اینتیتر، تعداد بیشماری از انسانها در کره زمین ممکن است زندگی چندان خوشایندی را در دوران کودکی خود سپری نکرده باشند و درگیر مشکلات پدر و مادر، مدرسه و اجتماع شده باشند. آنگونه که نظرات روانشناسی نشان داده است تجربیات زمان کودکی تاثیری مستقیم بر زمان بزرگسالی و تصمیماتی که انسان ها برای زندگی شان می گیرند،  دارد. کتاب مغازه جادویی ما را به دوران کودکی نویسنده کتاب می برد و از رنج ها سختی هایی که او کشیده می گوید و راهکاری برای نجات از تجربیات تلخ ارائه میدهد.

آری آنطور که از مضمون این کتاب برمیآید،‌در زمینه خودیاری است و می تواند به تمامی انسان ها در سراسر جهان کمک کند تا با پذیرش رنج ها لحظات با کیفیت تری را در زندگی تجربه کنند. در ادامه کمی درباره کتاب مغازه جادویی از زبان نویسنده این کتاب می خوانیم و با او آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

کتاب مغازه جادویی اثر جیمز آر. دوتی یکی از معروف‌ترین کتاب‌‌های خاطرات در زمینه‌ی خودیاری‌ست. دکتر دوتی در فقر و سختی زندگی می‌کرد، پدری الکلی و مادری داشت که اغلب اوقات افسرده بود. ماجرای اصلی زندگی پسرک از روزی آغاز می‌شود که او برای خریدن انگشت پلاستیکی به یک مغازه‌ی شعبده‌بازی می‌رود. در آنجا جیمز کوچک، فردی به‌نام روث را ملاقات می‌کند که با دلسوزی چندین تکنیک‌ ذهن‌آگاهی را به او می‌آموزد تا کیفیت زندگی خود را بالا ببرد.

درباره‌ی کتاب مغازه‌ی جادویی

زندگی بسیاری از انسان‌ها شاید سخت‌تر از چیزی باشد که بتوان تصور کرد. آدم‌های زیادی هستند که دوران کودکی خود را در فقر، تنگدستی و اغلب تحت حمایت والدینی می‌گذرانند که از نظر روحی و جسمی شرایط بسیار نامناسبی دارند. دنیا برای چنین کودکانی از همان آغازین سال‌های زندگی جای زیبایی نیست و تأثیر اتفاقاتی که در کودکی تجربه می‌کنند شاید تا پایان عمرشان باقی بماند. دکتر جیمز دوتی (James R. Doty) نیز کودکی سخت و پرمشقتی داشت. پدر جیمز الکلی بود، مادرش نیز اکثر اوقات افسرده بود و عملاً قادر نبود هیچ‌کدام از وظایف مادری را نسبت به کودک خردسال خود انجام دهد. پسرک به شعبده‌بازی علاقه‌ی خاصی داشت و روایت داستان زندگی خود را در کتاب مغازه‌ی جادویی، از روزی آغاز می‌کند که انگشت مصنوعی شعبده‌بازی خود را گم کرد و برای خرید انگشت مصنوعی دیگری، به یک مغازه‌ی شعبده‌بازی رفت. این اتفاق، نقطه‌ی شروع کتاب خاطرات جیمز دوتی‌ست که با عنوان مغازه جادویی (Into the Magic Shop) انتشار یافته است.

جیمز آر. دوتی در کتاب مغازه جادویی شرح می‌دهد که پس از ورودش به مغازه‌ی شعبده‌بازی، چیزهای عجیب‌وغریب و یک گوی جادویی دید، بعد با زنی به‌نام روث آشنا شد، زنی که با دلسوزی یک‌سری از تمرینات ذهن‌آگاهی را به او آموزش داد تا رنج خود را کاهش دهد و به بزرگ‌ترین آرزوهای زندگی‌اش برسد. جیمز درمان ترس‌ها، خشم و افسردگی‌اش را میان خرت و پرت‌های این مغازه پیدا کرد، درست زمانی‌که به بن‌بست رسیده بود. و امروز او مدیر مرکز تحقیقات و آموزش شفقت و نوع دوستی (CCARE) در دانشگاه استنفورد است که دالایی لاما یکی از خیّرین بنیانگذار آن بوده. آخرین مأموریت جیمز شاید این بود که قلب خود را باز نگه دارد و تکنیک‌هایی را که از روث آموخته به دیگران نیز آموزش دهد.

دوتی تمرین‌های روث را به کار بست؛ به نتایج خارق‌العاده‌ای نیز دست یافت و قدرت و ثروتی را که او به‌عنوان یک نوجوان دوازده‌ساله‌ی دوچرخه‌سوار فقط می‌توانست تصورشان کند، نصیبش شد. اما او مهم‌ترین درس روث را نادیده گرفت؛ اینکه قلب خود را باز نگه دارد... آیا این فراموشکاری زندگی‌اش را تحت تاثیر قرار داد؟ آیا جیمز به خاطر آورد که روث چه توصیه‌ی مهمی به او کرده بود؟ کتاب دوتی به خوانندگان نشان می‌دهد که چگونه می‌توانند با ایجاد تعادل بین مغز و قلب خود، اساساً زندگی خود را تغییر دهند. حقیقتی که دوتی سعی دارد بیان کند، این است که برای داشتن یک زندگی خوب، باید از عقل و احساسات به‌شکل توأمان استفاده کرد. کتاب مغازه جادویی داستان پرکشش و جذابی دارد که به خواننده کمک می‌کند تصویر بهتری از زندگی خود بسازد.

جیمز دوتی خودزندگی‌نامه‌اش را در سیزده فصل به رشته‌ی تحریر درآورده که برخی از عناوین فصول آن به این شرح‌اند:‌ «در مغازه‌ی جادویی»، «جادوی واقعی»، «بدن در آسایش»، «فکر کردن درباره‌ی فکر کردن» و «دردهای رو به رشد».

او داستان را با توصیف صحنه‌ی جراحی تومور مغزی برای یک کودک خردسال شروع می‌کند و با شرح عمیق‌ترین احساسات خود نسبت به آن پسربچه، شفقت و دل‌رحمی‌اش را به نمایش می‌گذارد. میراثی که شاید از روث و آموزه‌هایش برای او به جا مانده باشد. نویسنده در تلاشی ادبی، به شرح وقایع کودکی و بزرگسالی‌اش و همچنین بررسی لایه‌های روانی‌ آن‌ها پرداخته. شاید بتوان ادعا کرد که داستان کتاب مغازه‌ی جادویی، به‌نوعی ارائه‌ی مسیر برای پیدا کردن درمان رنج‌ها و آسیب‌های کودکی و یادگیری خودمراقبتی است. کتاب راهنمایی که در قالب داستان به خوانندگان ارائه شده و به آن‌ها درس زندگی می‌آموزد.

انتشارات دانش‌آفرین کتاب مغازه‌ی جادوی را با ترجمه‌ی فارسی فریناز بیابانی منتشر و روانه‌ی بازار کتاب کرده است.

نظرات بینندگان