خبر خوش از رایگان شدن خدمات درمانی برای مددجویان | شگفتانه جدید دولت برای مددجویان

مجتبی احمدلو با اشاره به بند ج ماده ۷۳ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، گفت: هیات دولت در ۲۸ اسفندماه سال ۱۴۰۳، فرانشیز بستری مددجویان در مراکز دولتی و دانشگاهی را برای مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی، رزمندگان معسر و زنان سرپرست خانوار معسر رایگان و برای سایر گروهها در دهک یک تا سه ۲ درصد فرانشیز و برای سایر دهکها ۱۰ درصد فرانشیز اعلام کرده است که با اجرای کامل این قانون توسط سازمان بیمه و مراکز درمانی، دغدغه مردم هنگام ترخیص در هزینههای بستری رفع خواهد شد.
به گزارش اینتیتر به نقل از ایسنا، مجتبی احمدلو با اشاره به بند ج ماده ۷۳ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، گفت: هیات دولت در ۲۸ اسفندماه سال ۱۴۰۳، فرانشیز بستری مددجویان در مراکز دولتی و دانشگاهی را برای مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی، رزمندگان معسر و زنان سرپرست خانوار معسر رایگان و برای سایر گروهها در دهک یک تا سه ۲ درصد فرانشیز و برای سایر دهکها ۱۰ درصد فرانشیز اعلام کرده است که با اجرای کامل این قانون توسط سازمان بیمه و مراکز درمانی، دغدغه مردم هنگام ترخیص در هزینههای بستری رفع خواهد شد.
وی درخصوص هزینه خدمات سرپایی نیز توضیح داد: مطابق مصوبه هئیت دولت در سال جاری، فرانشیز سرپایی برای مددجویان کمیته امداد ۱۵ درصد است و علاوه بر این، فرانشیز پزشک خانواده برای مددجویان شهری نیز ۲۷ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد با اشاره به اقدام دیگر امداد در راستای حمایت از خانواده نیز افزود: غیر از اینکه دولت خدمات ناباروری را تحت پوشش بیمه قرار داده است، کمیته امداد در صورتی که مددجویان این نهاد مشمول هزینه باشند برای ارائه خدمات درمان ناباروری تا ۵۰ میلیون تومان کمک میکند.
مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد با بیان اینکه سال گذشته، ۲۵۲ میلیارد تومان برای درمان مددجویان دارای بیماری خاص و صعبالعلاج هزینه شده است، گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان از این رقم از محل اعتبارات دولتی و مابقی از کمکهای مردمی تأمین شده است.
مجتبی احمدلو در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چهارمین سالگرد تاسیس صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج در سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: اعتبارات این صندوق در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ همت افزایش یافته است که بخشی از مددجویان امداد به دلیل دارا بودن بیماری خاص و صعبالعلاج تحت پوشش این صندوق قرار دارند.
وی با اشاره به وجود ۱۳۰ هزار بیمار خاص و صعبالعلاجِ تحت پوشش کمیته امداد، افزود: ۹۰ هزار و ۲۱۳ نفر از مددجویان کمیته امداد دارای بیماری خاص و صعبالعلاج هستند و علاوه بر این نیز، حدود ۴۰ هزار نفر زمینگیرند و جهت انجام کارهای روزمره خود نیازمند مراقب و پرستار هستند.
احمدلو در ادامه به تشریح اقدامات حمایتی از مددجویان دارای بیماری خاص و صعبالعلاج پرداخت و گفت: غیر از حمایتهای صورت گرفته دولت از بیماران خاص و صعب العلاج توسط صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، کمیته امداد در سال گذشته ۲۵۲ میلیارد تومان برای مددجویان دارای بیماری خاص و صعبالعلاج هزینه کرده است که ۱۵۰ میلیاردتومان از این مبلغ اعتبار مصوب دولتی و مابقی، اعتبارات استانها از منابع کمکهای مردمی بوده است. علاوه بر این نیز ۱۴۰ میلیارد تومان برای بیماران زمینگیر صرف شده که در مجموع این رقم معادل ۳۹۲ میلیارد تومان است.
مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد به تفکیک درباره هزینههای پرداخت شده برای این افراد، یادآور شد: کمیته امداد سال گذشته ۳۲۱ هزار و ۲۵۰ نسخه از بیماران تحویل گرفته است که ۱۸۵ میلیارد تومان بابت هزینههای صورت حساب آنها بوده است.
همچنین برای ۴۱ هزار و ۴۸۸ نفر از مددجویان که به مراکز درمانی مراجعه کرده و هزینه پرداخت صورت حساب خود را نداشتهاند نیز تقبل هزینه درمانی برای این دسته از مددجویان صادر کرده است که معادل ۶۷ میلیارد تومان است؛ این رقم درمجموع ۲۵۲ میلیاردتومان را شامل میشود.
احمدلو باتوجه به اهمیت نیازهای بیماران زمینگیر تحت پوشش کمیته امداد، گفت: حدود ۴۰ هزار بیمار زمینگیر در سامانهها نشاندار شده است که سال گذشته ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیماران زمینگیر با اولویت خرید پوشینه در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به شایعترین نوع بیماریهای مددجویان کمیته امداد، یادآور شد: ۲۲ هزار نفر از مددجویان دارای سرطان، ۴۰ هزار نفر زمینگیر و ۱۲ هزار نفر دارای بیماری قلبی و عروقی شناسایی شدهاند.
مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد در پاسخ به این سوال که چند درصد از این افراد به علت بیماری از نظر اقتصادی دچار مشکل شده و تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتهاند، نیز گفت: به طور کلی افراد باید جزو سه دهک اول درآمدی باشند که اولویت با دهک اول است و افراد در دهکهای ۳ به بالا، نیازمند مجوز مدیرکل برای تحت پوشش قرار گرفتن هستند.
سالمندان و زنان سرپرست خانوار، بدون دارا بودن بیماری، با داشتن دهک پایین میتوانند تحت پوشش قرار گیرند. مردان زیر ۶۰ سال، علاوه بر داشتن دهک یک تا سه، باید دلیل از کارافتادگی خود را ارائه دهند.