حقوقدان معروف چرا به زندان رفت؟ محسن برهانی کیست؟
محسن برهانی، حقوقدان منتقد که پیشتر حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.
به گزارش اینتیتر به نقل از حادثه ۲۴، محسن برهانی، حقوقدان منتقد که پیشتر حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.
محسن برهانی که پیشتر در فرآیند رسیدگی به یک پرونده قضایی در محاکم قضایی محکوم و حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.
محسن برهانی کیست؟
محسن برهانی متولد 1357، حقوقدان و وکیل دادگستری و استاد دانشگاه است. دیدگاههای منتقدانه، نظرات و واکنشهای حقوقی برهانی در زمان حوادث سال ۱۴۰۱ ایران مورد توجه رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت.
او دارای مدرک دکتری حقوق جزا از دانشگاه تربیت مدرس است و تدریس رشته حقوق در دانشگاه تهران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را بر عهده دارد. برهانی در اصل دارای تحصیلات حوزوی است و مبانی حقوق اسلامی را از کتاب های حوزوی چون رسائل ، مکاسب و کفایة الاصول فرا گرفته است.
دیدگاههای محسن برهانی
محسن برهانی در مناظرهای با موضوع «محاربه در فقه و قانون» در دانشگاه امام صادق به نقد و اظهار نظر در مورد حکم اعدام محسن شکاری پرداخت.
محسن برهانی در واکنش به احکام اعدام مرتبط با اعتراضات ۱۴۰۱ ایران، دیدگاههایی منتقدانه ارائه کرد. او عقیده دارد در صدور احکام اعدام برای این افراد پارهای از قواعد فقهی مانند «احتیاط در دماء» رعایت نشدهاست.
این حقوقدان عقیده دارد وجود فیلم در گالری گوشی هیچ جرمی را اثبات نمیکند و تشکیل پرونده برای بازداشتشدگان در ایران بر این اساس اقدامی غیرقانونی است.
آثار محسن برهانی
تأملات، شرحی بر قانون مجازات اسلامی (مشتمل بر کتاب اول تا چهارم). به همراه الهه لطفعلیزاده
کتاب اخلاق و حقوق کیفری
کتاب درآمدی بر حقوق جزای عمومی (دو جلدی)
از برهانی تا کنون ۲۱ عنوان مقاله در حوزههای فلسفه حقوق و حقوق جزا منتشر شدهاست.
اخراج برهانی از دانشگاه تهران
روز ۲۳ دی ماه ۱۴۰۱ برخی خبرگزاریها از اخراج او از هیئت علمی دانشگاه تهران خبر دادند. اخراج او با واکنش دانشجویان دانشگاه تهران، برخی استادان حقوق و رسانههای ایران مواجه شد. در این باره خبرگزاری تسنیم ادعا کردهاست محسن برهانی استاد آزمایشی دانشگاه تهران بوده و اخراج او مربوط به ماهها قبل است و ارتباطی به مواضع او ندارد این حکم اخراج مربوط به ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ است