چطور بر اضطراب اجتماعی غلبه کنیم؟

اضطراب اجتماعی از مقوله هایی است که بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند. در این مطلب به این می پردازیم که چطور بر اضطراب اجتماعی غلبه کنیم؟
به گزارش اینتیتر به نقل از سایکولوژی تودی، اخیرا مقاله ای در مجله اختلالات اضطرابی منتشر شده است که بیان می کند: افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج میبرند، در واقع از ملاقات با افراد جدید و گذراندن وقت با دیگران لذت زیادی میبرند. این مقاله برای درمان این اختلال راه حلی را نیز ارایه داده است. این راه حل می گوید: برای درمان افرادی که از حضور در موقعیت های اجتماعی اجتناب میکنند باید از روشهای تشویق مشارکت اجتماعی استفاده کرد.
بیشتر بخوانید:
- در دوران بعد از پایان رابطه عاطفی چه کار کنیم؟
- ویژگی های یک ازدواج مناسب کدامند؟
- معناسازی؛ راهی برای درمان تروما
محققان این پژوهش که به سرپرستی فالون گودمن استاد دانشگاه فلوریدا انجام شده است، بیان می کنند: ارتباط با کیفیت با افراد دیگر به عنوان یک استراتژی قابل اعتماد برای بهبود خلق و خو عمل می کند. ما تعجب کردیم که آیا مزایای عاطفی معاشرت حتی برای کسانی که از اختلال اضطراب اجتماعی رنج می برند، وجود دارد.
محققان برای آزمایش فرضیه خود، ۸۷ بزرگسال آمریکایی را که ۴۲ نفر از آنها معیارهای بالینی اختلال اضطراب اجتماعی را داشتند در یک مطالعه دو هفته ای به کار گرفتند. در طول مطالعه، محققان در نقاط مختلف روز از شرکت کنندگان خواستند که اول سطح فعلی شادی خود را نشان دهند و دوم آیا در جمع دیگران هستند یا نه. پاسخ ها از طریق تلفن های هوشمند شرکت کنندگان جمع آوری شد.
محققان پیشبینی کردند که افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی بهدلیل اختلالشان به طور متوسط سطوح پایینتری از شادی را گزارش میکنند، اما لزوماً وقتی در جمع افراد دیگر هستند، احساس بدتری نخواهند داشت.
این دقیقاً همان چیزی است که آنها پیدا کردند. محققان بیان می کنند، «برخلاف تصور رایج، ما دریافتیم که افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در کنار دیگران خوشحالتر از زمان تنهاییشان هستند. احساس اضطراب یا نگرانی در مورد معاشرت مانع از تجربه لذت در حین معاشرت نمی شود.
مطالعه دیگری بررسی کرد که آیا انواع خاصی از موقعیت های اجتماعی بیشتر از دیگر موقعیت ها باعث ایجاد احساس شادی در افراد می شوند یا خیر. محققان از طرح مطالعه مشابهی مانند مطالعه قبلی خود استفاده کردند، اما از شرکت کنندگان نیز خواستند که هنگام تکمیل سؤالات به سوال با چه کسی بودند نیز پسخ دهند. دسته بندی های پاسخ این سوال عبارت بودند از: تنها، شریک عاطفی، دوست نزدیک، عضو خانواده، مافوق، همکار-همسایه، آشنا یا غریبه.
محققان دریافتند که افراد در حضور شرکای عاطفی و دوستان نزدیک نسبت به زمانی که با مافوق، همکاران و همسایگان بودند، سطح شادی بیشتری را گزارش کردند.
این امر هم در مورد افراد مضطرب اجتماعی و هم در مورد افرادی که این اختلال را نداشتند، صادق بود. و با تکرار نتایج قبلی خود، آنها دریافتند که هم افراد مضطرب اجتماعی و هم افراد عادی وقتی در حضور دیگران هستند، عموماً شادترند.
محققان امیدوارند که تحقیقات آنها راه های درمانی جدیدی را برای بسیاری از افرادی که بر اساس تخمینهای اخیر حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان هستند، تشویق کند که با اضطراب اجتماعی کنار بیایند.
گودمن می گوید: یکی از کلیشه های اختلال اضطراب اجتماعی، فردی است که ترجیح میدهد در اتاق خواب خود تنها باشد تا با دنیا در تعامل باشد. این درست نیست. افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی از تمایل اولیه برای ارتباط انسانی خالی نیستند. آنها فقط در شرایط خاص یا با افراد خاص در به دست آوردن آن مشکل دارند. اگر از این فرض شروع کنیم، می توانیم افسانه های مشکل ساز درباره اضطراب اجتماعی را کاهش دهیم.