خبر فوری

مارکو روبیو، زیر خارجه دولت ترامپ کیست و چه دیدگاهی نسبت به ایران دارد؟

کد خبر : ۳۸۸۵۷۴
مارکو روبیو، زیر خارجه دولت ترامپ کیست و چه دیدگاهی نسبت به ایران دارد؟

در این مطلب بخوانید: مارکو روبیو، زیر خارجه دولت ترامپ کیست و چه دیدگاهی نسبت به ایران دارد؟

به گزارش اینتیتر، سنای آمریکا به تایید «مارکو روبیو» به‌عنوان وزیر امور خارجه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا رای مثبت داد.

مارکو آنتونیو روبیو (انگلیسی: Marco Antonio Rubio؛ زادهٔ ۲۸ مه ۱۹۷۱) سیاستمدار و وکیل آمریکایی است که از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا است. وی پیش از این از ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۵ به عنوان سناتور ارشد ایالت فلوریدا در سنا حضور داشت.[۱] او که عضو حزب جمهوری‌خواه است، از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ ریاست مجلس نمایندگان فلوریدا را نیز برعهده داشت. روبیو در سال ۲۰۱۶ به دنبال نامزدی جمهوری‌خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ بود که در برابر دونالد ترامپ شکست خورد و ناکام ماند، هر چند در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری در مینه‌سوتا، واشینگتن، دی.سی. و پورتوریکو پیروز شد.

روبیو خواستار حضور فعال‌تر ایالات متحده در امور جهانی و «ایفای نقش قوی آمریکا در مقابله با» ایران، روسیه و کره شمالی شده است. او ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، را با نامیدن او به عنوان یک «گانگستر» و «یک چهرهٔ جنایتکار سازمان‌یافته که یک کشور را اداره می‌کند» تحقیر کرده است. او با تلاش‌های دولت اوباما برای عادی‌سازی روابط سیاسی با کوبا مخالفت کرده است. روبیو همچنین با توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و برنامه هسته‌ای ایران (که تا حدی توسط دولت اوباما میانجی‌گری شد) مخالف است و اعلام کرده است که تا زمانی که ایران با پایان دادن به برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود موافقت نکند، به افزایش تحریم‌ها علیه این کشور ادامه خواهد داد. او همچنین به احتمال اقدام نظامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اشاره کرده است. روبیو همچنین نگران نقض حقوق بشر در چین و تأثیر گسترده‌تر چین بر امنیت ملی آمریکا است. او می‌خواهد حضور نظامی ایالات متحده در شرق آسیا را افزایش دهد و به رشد اقتصادی بیشتر در نتیجهٔ افزایش تجارت با چین امیدوار است

در مارس ۲۰۱۷، روبیو به همراه چهار سناتور دیگر، طرحی قانونی را برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران ارائه داد. این طرح علاوه بر توسعهٔ موشک‌های بالستیک، مواردی همچون حمایت از تروریسم، فروش تسلیحات و نقض حقوق بشر را نیز شامل می‌شد. باب کورکر، رئیس کمیتهٔ روابط خارجی سنا، در این باره گفت: «این تحریم‌ها به آمریکا این امکان را می‌دهد که ابتکار عمل را در قبال ایران به دست بگیرد و به‌طور قاطع با تهدیدهای این کشور علیه امنیت آمریکا و متحدانش مقابله کند.»

نظرات بینندگان