نشست لندن برای آینده جنگ اوکراین؛ زلنسکی با استارمر، مکرون و مرتس دیدار می‌کند

کد خبر : ۴۵۴۳۶۸
نشست لندن برای آینده جنگ اوکراین؛ زلنسکی با استارمر، مکرون و مرتس دیدار می‌کند

در شرایطی که درگیری‌ها میان روسیه و اوکراین وارد مرحله‌ای تازه شده و ولادیمیر پوتین پیشنهاد دیدار مستقیم با ولودیمیر زلنسکی را رد کرده است، نخست‌وزیر بریتانیا روز یکشنبه میزبان رهبران اوکراین، فرانسه و آلمان خواهد بود تا درباره ادامه حمایت‌های نظامی و امنیتی از کی‌یف و چشم‌انداز روند صلح گفت‌وگو کنند.

به گزارش اینتیتر، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز یکشنبه در دفتر نخست‌وزیری این کشور میزبان ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، خواهد بود تا درباره ادامه حمایت از اوکراین گفت‌وگو کنند.

براساس گزارش گاردین، زلنسکی پس از هفته‌ای پرتنش در جبهه جنگ اوکراین و در حالی راهی لندن می‌شود که ولادیمیر پوتین پیشنهاد او برای برگزاری مذاکرات رودررو درباره جنگ را رد کرده است.

بریتانیا، فرانسه و آلمان از مهم‌ترین حامیان اوکراین در جنگ با روسیه محسوب می‌شوند. لندن و پاریس همچنین رهبری ابتکار موسوم به «ائتلاف داوطلبان» را برعهده دارند؛ طرحی که هدف آن ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین در چارچوب هرگونه توافق صلح احتمالی است.

تشدید حملات متقابل روسیه و اوکراین

همزمان با برگزاری این نشست، جنگ میان روسیه و اوکراین همچنان ادامه دارد.

اوکراین روز شنبه حمله پهپادی گسترده‌ای را علیه سن‌پترزبورگ، دومین شهر بزرگ روسیه، انجام داد؛ اقدامی که نشان‌دهنده افزایش توانایی کی‌یف برای هدف قرار دادن اهدافی در عمق خاک روسیه است.

مقام‌های روسی اعلام کردند این حمله تلفات انسانی نداشته است.

در مقابل، حملات روسیه به مناطق مختلف اوکراین نیز ادامه یافت. اولکساندر هانژا، رئیس منطقه دنیپروپتروفسک، اعلام کرد در حملات شبانه روسیه به سه منطقه این استان، یک نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

به گفته او، نیروهای روسیه نزدیک به ۳۰ بار با استفاده از پهپادها و توپخانه این مناطق را هدف قرار دادند.

پوتین پیشنهاد دیدار مستقیم را رد کرد

ولادیمیر پوتین روز جمعه پیشنهاد ولودیمیر زلنسکی برای برگزاری مذاکرات مستقیم میان دو رهبر را رد کرد.

رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد در شرایط فعلی «دلیلی برای چنین دیداری نمی‌بیند».

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفته است دیدار میان پوتین و زلنسکی می‌تواند «اتفاقی بسیار مثبت» باشد، هرچند تمرکز اصلی کاخ سفید در روزهای اخیر بیشتر بر مذاکرات با ایران قرار داشته است.

حمایت لندن از کی‌یف

استارمر روز چهارشنبه نیز در تماس تلفنی با زلنسکی، حملات اخیر روسیه به اوکراین را محکوم کرده بود.

در حملات موشکی و پهپادی روسیه در روزهای گذشته، دست‌کم یک نفر کشته و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند که سه کودک نیز در میان مجروحان بودند.

در مقابل، اوکراین اعلام کرده است موفق شده صدها پهپاد دوربرد روسیه را رهگیری و منهدم کند.

نیروهای اوکراینی همچنین با استفاده از پهپادهای دوربرد یک پایانه نفتی در بندر سن‌پترزبورگ در سواحل دریای بالتیک را هدف قرار دادند.

همکاری امنیتی جدید بریتانیا و لهستان

نخست‌وزیر بریتانیا ماه گذشته نیز در دیدار با دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، توافق‌نامه امنیتی جدیدی را میان دو کشور امضا کرد.

استارمر پس از امضای این توافق اعلام کرد روابط دفاعی و امنیتی لندن و ورشو وارد مرحله‌ای تازه شده است.

او گفت:

«هیچ چالشی برای دو کشور ما بزرگ‌تر از تهدید ناشی از تجاوزگری روسیه نیست. ما این تهدید را نه‌تنها در اوکراین، بلکه فراتر از آن و در امنیت کشورهای خود نیز مشاهده می‌کنیم.»

نخست‌وزیر بریتانیا افزود:

«در چنین شرایطی، توافقی که امروز امضا می‌کنیم در واقع یک جهش تاریخی در روابط امنیتی و دفاعی میان دو کشور محسوب می‌شود.»

چرا نشست لندن اهمیت دارد؟

نشست روز یکشنبه در حالی برگزار می‌شود که تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ اوکراین با بن‌بست مواجه شده و روسیه همچنان با پیشنهاد مذاکرات مستقیم مخالفت می‌کند. از سوی دیگر، کشورهای اروپایی در تلاش هستند ضمن حفظ حمایت نظامی از کی‌یف، چارچوبی برای تضمین امنیت اوکراین در دوران پساجنگ طراحی کنند.

به همین دلیل، دیدار استارمر، زلنسکی، مکرون و مرتس می‌تواند یکی از مهم‌ترین نشست‌های اروپایی درباره آینده جنگ اوکراین و ترتیبات امنیتی قاره اروپا در ماه‌های اخیر باشد.

نظرات بینندگان