افشین: طرح مهندسی معکوس خودروهای تسلا متوقف شده است

کد خبر : ۳۸۰۷۶۸
افشین: طرح مهندسی معکوس خودروهای تسلا متوقف شده است

نشست خبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش اینتیتر، نشست خبری حسین افشین، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ برگزار شد.

افشین در پاسخ به اولین سوال نشست خبری در خصوص سرنوشت مهندسی معکوس خودروهای تسلا گفت: این موضوع در حد طرح باقی مانده و عملیاتی نشده است. این طرح نیازمند پلتفرم و سرمایه گذرای در حد یک یا دو میلیارد دلار است.

وی افزود: شرکت های داخلی به دلیل صف طولانی برای خودروهای خود دیگر نیازی به نوآوری نمی بینند‌. طرح مهندسی معکوس متوقف شده اما در جزئیات مانند موتور کار می شود.

معاون علمی رییس جمهور در خصوص تجمیع ستادهای معاونت اظهار داشت: ستادها مهمترین محرک معاونت علمی هستند. از لحاظ کیفی ستادها از معاونین هم بالاتر هستند. ستادها در حال حاضر ضعیف هستند و برای مدیریت بهتر نیازمند ادغام هستند. 

وی ادامه داد: ستادها جزو دغدغه های اصلی معاونت هستند و ساماندهی آنها در یک سال آینده انجام میگیرد.

افشین در خصوص عدم حمایت معاونت درباره از پروژه هواپیمایی ۷۲ نفره اعلام کرد: معاونت از طرح هایی که برنامه داشته باشند حمایت میکنند. هفته آینده برنامه رونمایی از هواپیما ۸ نفره را داریم. وقتی از این طرح حمایت کردیم از طرح هواپیما ۷۲ نفره نیز حمایت میکنیم.

افشین ضمن توضیح جامع درباره طرح هوش مصنوعی معاونت خبر داد: دستیار هوش مصنوعی برای رئیس جمهور طراحی می‌کنیم تا در همه حوزه‌ها اطلاعات مورد نیاز را بگیرد و نظر کارشناسی بدهند.

همچنین برای حوزه فعالیت هر کدام از وزرا و معاونان رئیس‌جمهور هم دستیار هوش مصنوعی اختصاصی طراحی خواهد شد.

معاون علمی رییس جمهور درباره وضعیت ارزیابی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: ارزیابی شرکتهای دانش بنیان مهمترین وظیفه معاونت علمی است. نگران حذف برخی شرکت ها نباید باشیم. در حال حاضر شرکت های فعال ۸۰۰۰ شرکت است. معاونت در تلاش برای پایش مداوم در شرکت های دانش بنیان است. طبق قانون هر ۳ سال یکبار ارزیابی صورت میگیرد. 

وی ادامه داد: برنامه معاونت تجمیع شرکت های دانش بنیان است و در طی یک دوره ریزش خواهیم داشت و بعد از آن افزایش شرکت ها را تجربه میکنیم.

افشین درباره استفاده از دانشمندان خارجی و توسعه روابط علمی معاونت گفت: در حال حاضر همکاری هایی با دانشمندان است اما توسعه به صورت دولتی که کشورها با هم همکاری داشته باشند، به صورت گسترده نداریم. با روسیه و چین پروژه هایی تعریف کردیم اما محدود است. این مورد وابسته به سیاست خارجی است اگر روابط با کشورها گسترده شود طبیعتا روابط معاونت در حوزه علمی نیز رشد خواهد کرد.

وی درباره موضوع رابطه علم و امنیت ملی توضیح داد: علم هم میتواند مخل امینت ملی شود هم باعث توسعه امنیت ملی شود. هر چقدر ما دانش و فناوری ما تقویت شود امنیت ملی هم می تواند تقویت شود. ما هر چقدر بتوانیم علم را توسعه دهیم به امنیت ملی هم کمک میکنیم.

افشین در خصوص اهمیت به محیط زیست گفت: برای بنده بحث محیط زیست مهم است. دنبال تکنولوژی هایی هستیم که از مبدا جلوی آلایندگی ها را بگیریم. یکی از پروژهای معاونت در حال حاضر کاملا معطوف به مسائل محیط زیستی است.

معاونت علمی درباره مدیریت ساختار هوش مصنوعی اظهار داشت: در این رابطه اشتباهی که داریم این است که فکر میکنیم ساختارها کار را انجام میدهند. ما باید بیشتر دنبال این باشیم که در سازمان ها برنامه داریم یا خیر. ما در این موضوع باید به نیروهایی اتکا کنیم که به صورت مستمر در ساختار حضور دارند. بزرگترین ناترازی کشور از نظر بنده صف و ستاد است‌. به هیچ عنوان دنبال ناترازی گاز، برق و آب نروید، مشکل اصلی بزرگ شدن دستگاه ها است‌. نباید به تشکیلات دامن بزنیم.

افشین درباره اینترنت طبقاتی توضیح داد: من همچنان مخالف اینترنت طبقاتی هستم و متاسفانه بدسلیقگی صورت گرفته است. امیدواریم برنامه های رییس جمهور در این خصوص اجرایی شود این مشکل حل شود.

 

نظرات بینندگان