جواب سوال های درس هایی از قرآن روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
![جواب سوال های درس هایی از قرآن روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳](https://cdn.intitr.net/thumbnail/Wo86j0KLFZ1J/GOfAGLPMfk8-pfnTe1w-q4nilP1g3tzQ7Qk8IyLBHQsvCRdQNReASDsK_DXYFjo6sQEEacuCT20,/default.jpg)
جواب سوال های درس هایی از قرآن روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ را در این مطلب مشاهده می کنید.
به گزارش اینتیتر، جواب سوال های درس هایی از قرآن روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ را در این مطلب مشاهده می کنید.
بر اساس روایات، چه زمانی امام زمان علیهالسلام ظهور میکند؟
جواب سوال پنجم درس هایی از قرآن حاج آقا قرائتی پخش شده در روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ : بر اساس روایات، چه زمانی امام زمان علیهالسلام ظهور میکند؟
پاسخ سوال ۵ : بر اساس روایات، چه زمانی امام زمان علیهالسلام ظهور میکند؟
جواب گزینه ۱) هنگامی که دنیا پر از ظلم شود
شما میگویید: امام زمان وقتی میآید که دنیا پر از ظلم شود، «بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً» پس بیاییم گناه کنیم دنیا پر شود. دنیا که پر شد، امام زمان بیاید، چرا معطل هستیم؟ کمک کنید. «بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً» (الطرائف/ ج ۱/ ص ۱۷۷) نگفته «بعد ما ملئت ظالما» نگفته اگر دنیا پر از ظالم شود، گفته پر از ظلم شود. بین ظالم و ظلم فرق است. یکوقت میگویم: وقتی پنجره را باز میکنیم که اینجا پر از دود شود. این یک معنا دارد، کی پنجره را باز میکنی؟ وقتی اینجا پر از دود شود. یکوقت میگویم: وقتی پنجره را باز میکنیم که همه شما سیگار بکشید. یعنی همه شما دودکش شوید و تولید دود کنید. اگر بگوییم: وقتی امام زمان ظهور میکند که همه ظالم باشند، «بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظالما» یعنی همه ظالم باشند و سیگار بکشند و تولید دود کنند، بله پس بیاییم همه گناه کنیم که دنیا پر شود و امام بیاید. گفته: «بعد ظلم» ظلم لازم نیست همه… یک نفر مثل صدام پیدا میشود و یک کنده درخت در سالن میآورد و هیچکس هم سیگاری نیست اما یک نفر با همان کنده اینجا را پر از دود میکند. «بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً» یعنی باید پر از دود شود نه پر از دودکش، پر از دودکش نه، پر از دود. گرفتید چه گفتم؟ شک دارم.
بر اساس آیه ۱۰۵ سوره انبیاء، چه کسانی بر زمین حکومت خواهند کرد؟
پاسخ بر اساس آیه ۱۰۵ سوره انبیاء، چه کسانی بر زمین حکومت خواهند کرد؟
جواب گزینه ۱) بندگان صالح
وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ «۱۰۵»
و همانا در (کتاب آسمانى) زبور (که) بعد از ذکر، (تورات، نازل شده) نوشتیم که قطعاً بندگان صالح من وارث زمین خواهند شد.
کلمهى «زبور» در لغت عرب به معناى هر نوع نوشته و کتاب است. «وَ کُلُّ شَیْءٍ فَعَلُوهُ فِی الزُّبُرِ» «۱» ولى به قرینهى آیه «وَ آتَیْنا داوُدَ زَبُوراً» «۲»* به نظر مىرسد که مراد، کتاب اختصاصى حضرت داود علیه السلام باشد که در برگیرنده مجموعهى مناجاتها، نیایشها واندرزهاى آن حضرت است. این کتاب بعد از تورات نازل شده ومراد از «ذکر» در این آیه نیز همان تورات است، چنانکه در آیه ۴۸ همین سوره هم گذشت که تورات، ذکر است. «وَ لَقَدْ آتَیْنا مُوسى وَ هارُونَ الْفُرْقانَ وَ ضِیاءً وَ ذِکْراً لِلْمُتَّقِینَ»
بعضى گفتهاند که منظور از «زبور» در این آیه، تمام کتب آسمانى و مراد از «ذکر»، قرآن مجید
پاسخ سوال: پیامبر در مدینه، مأمور تخریب کدام بنای مذهبی شد؟
جواب گزینه ۳) مسجد ضرار مسلمانان
به پیغمبر گفتند: یا رسول الله بیایید مسجد را افتتاح کنید؟ فرمود: مگر مسجد نبود؟ مدینه مسجد بود، چرا مسجد ساختید؟ گفتند: راه دور است. هوا داغ است. گاهی باران میآید و گل و شل است. پیرزن هستند و پیرمرد هستند، مشکل است، ما ساختیم. حضرت فرمود: من در آستانه جنگ تبوک هستم. بروم و برگردم پاسخ میدهم. رفتند و برگشتند، گفتند: آقا بیایید افتتاح کنید که مسجد رسمی شود. حضرت فرمود: بیل و کلنگ را بردارید، رفتند مسجد را خراب کنند. آیا امام زمان هم مسجد را خراب میکند؟ بله، همینطور که پیغمبر مسجد را خراب کرد. چطوری؟ اینطوری.
پاسخ سوال: قرآن، از طالبان علوم دینی چه خواسته است؟
جواب گزینه ۳) هر دو مورد
من معتقد هستم طلبه از ساعت اولی که میآید باید تبلیغ کند. من هیچی نخواندم، نخوان. اصلاً لازم نیست سواد داشته باشی، یک کلمه که یاد گرفتی همین یک کلمه را بگو. تبلیغ لحظهای، دو رقم تبلیغ در قرآن است. یکی میگوید: ملا شو و بعد منبر برو. «لِیَتَفَقَّهُوا» فقیه شوید، «وَ لِیُنْذِرُوا» (توبه/۱۲۲) دیگران را انذار کنید. بروید حوزهها درس بخوانید و دانشمند شدید سخنرانی کنید. این یک سخنرانی، یک سخنرانی هم نه، همین حدیث که گفتی همین را نقل کن، آیهاش چیست؟ این است «اسْتَمَعَ نَفَرٌ مِنَ الْجِن» (جن/۲) گروهی از جنیها عبور میکردند، صدای قرآن شنیدند، گفتند: «فَقالُوا إِنَّا سَمِعْنا قُرْآناً عَجَباً، یَهْدِی إِلَى الرُّشْدِ» ترجمهاش را بلد هستید؟ قرآن کتاب عجیبی است به سمت رشد، ارشاد میکند. گفتند: «فَآمَنَّا» ایمان آوردیم. چه ساعتی؟ فرض کنید ساعت هشت، ساعت هشت ایمان آوردند و هت و یک دقیقه تبلیغ را شروع کردند و یک دقیقه طلبه بودند. «یا قَوْمَنا أَجِیبُوا داعِیَ اللَّهِ» (احقاف/۳۱) بیایید شما هم ایمان بیاورید. هشت و یک دقیقه ایمان آورد و هشت و دو دقیقه تبلیغ را شروع کرد. اینقدر لفت نباید بدهیم. منتهی چه بگوییم، از روی متن. سه کتاب را همه طلبهها داشته باشند، به خواهر و برادرش، جلسات پنج دقیقه ای، بیشتر از پنج دقیقه نشود. یک داستان از داستان راستان بگویید. داستان است منتهی یک اسلام شناسی مثل شهید مطهری انتخاب کرده است. و الا داستان چرت و پرت خیالی درونش است. داستانهای خیالی و لذا مطهری اسمش را داستان راستان گذاشت، یعنی داستان واقعیت دارد و خیالی و وهمی و احساساتی نیست.
پاسخ آیه ۵۵ سوره نور، از حکومت صالحان بر زمین، چه تعبیری میکند؟
جواب گزینه ۲) وعده الهی
وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ «۵۵»
خداوند به کسانى از شما که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام دادهاند، وعده داده است که حتماً آنان را در زمین جانشین قرار دهد، همان گونه که کسانى پیش از ایشان را جانشین کرد، و قطعاً دینى را که خداوند براى آنان پسندیده است، براى آنان استقرار و اقتدار بخشد و از پى ترسشان امنیّت را جایگزین کند، تا (تنها) مرا بپرستند و چیزى را براى من شریک نگیرند، و هر کس بعد از این، کفر ورزد پس آنان همان فاسقانند.