افشاگری‌های تکان‌دهنده درباره تولید موبایل ایرانی

کد خبر : ۴۰۸۴۶۶
افشاگری‌های تکان‌دهنده درباره تولید موبایل ایرانی

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، علیرضا کلاهی صمدی، در اظهاراتی جنجالی، صدور 11 مجوز برای تولید موبایل ایرانی را «جُک قرن» خواند. وی افشا کرد که با وجود دریافت مجوز و ارز توسط 11 شرکت برای تولید گوشی موبایل در داخل کشور، حتی شیشه صفحه‌نمایش نیز در این شرکت‌ها تولید نمی‌شود.

به گزارش اینتیتر به نقل از همراه پرس، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، علیرضا کلاهی صمدی، در اظهاراتی جنجالی، صدور 11 مجوز برای تولید موبایل ایرانی را «جُک قرن» خواند. وی افشا کرد که با وجود دریافت مجوز و ارز توسط 11 شرکت برای تولید گوشی موبایل در داخل کشور، حتی شیشه صفحه‌نمایش نیز در این شرکت‌ها تولید نمی‌شود.

طبق اظهارات کلاهی صمدی، وام‌های بزرگ کم‌بهره‌ای به مدعیان تولید موبایل اعطا شده است. در یک نمونه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبلغ 360 میلیون یورو ارز به یکی از این شرکت‌ها پرداخت کرده است. وی با انتقاد از صدور بی‌منطق مجوزها و اعطای امتیازات و ارز به این شرکت‌ها، پیشنهاد داد که ابتدا از مدعیان تولید گوشی ایرانی خواسته شود قطعه ساده‌ای مانند شیشه صفحه‌نمایش را تولید کنند، سپس برای دریافت مجوز و امتیازات اقدام نمایند.

تولید موبایل داخلی؛ بازی با کلمات یا واقعیت؟

با وجود افشاگری‌های کلاهی صمدی، این موضوع بر کسی پوشیده نیست که تولید گوشی داخلی بیشتر شبیه به بازی با کلمات است. در واقع، این شرکت‌ها عمدتاً قطعات گوشی‌های چینی را وارد کرده و در داخل کشور مونتاژ می‌کنند. این مسئله پیش از این نیز توسط افراد صاحب‌نظر دیگری مطرح شده بود.

سوءاستفاده از طرح‌های حمایت از تولید داخلی

کلاهی صمدی تأکید کرد که در شرایط محدودیت منابع ارزی کشور، تنها به یکی از این 11 شرکت، صدها میلیون یورو ارز اختصاص یافته است. ماجرای سوءاستفاده از طرح‌های حمایت از تولید داخلی موضوع جدیدی نیست. شرکت‌های متعددی با وارد کردن ماشین‌آلات و دعوت از خبرنگاران برای افتتاح خط تولید، پس از مدت کوتاهی، واردات بی‌دردسر از چین را ادامه داده‌اند.

نگرانی‌ها از آینده بازار موبایل

علاوه بر اتلاف منابع ملی و اعطای امتیازات ویژه، بخشی از مردم نگران هستند که شاید روزی همین گوشی‌های «تولید چین، ساخت ایران» بهانه‌ای برای کاهش واردات یا افزایش تعرفه گوشی‌های خارجی شوند. برخی حتی بدبین‌تر هستند و معتقدند ممکن است در آینده، بازار موبایل به سرنوشت بازار خودرو دچار شود.

نظر شما درباره ادعاهای مطرح شده در خصوص تولید موبایل ایرانی چیست؟ آیا این مدعیان واقعاً به دنبال تولید داخلی هستند یا صرفاً به فکر کسب امتیاز و ارز؟

 

نظرات بینندگان