نام جدید پیشنهادی برای اینترنت ملی که خبرساز شد!

چهار روز پیش بود که فردی به نام نسیم توکل(رییس هیات مدیره شرکت عرشگستر) پیشنهادی داد که بعدتر جنجالهای زیادی ایجاد کرد
به گزارش اینتیتر به نقل از برترینها، چهار روز پیش بود که فردی به نام نسیم توکل(رییس هیات مدیره شرکت عرشگستر) پیشنهادی داد که بعدتر جنجالهای زیادی ایجاد کرد، او ایده خطوط اختصاصی اینترنت اضطراری را بهعنوان راهکاری جایگزین برای قطع کامل اینترنت در شرایط بحران مطرح کرد و البته با انتقادهای زیادی مواجه شد.
اینترنت اضطراری تقریبا ترجمهای تازه از اینترنت ملی است. اینترنتی که بنا به شرایط دسترسیها را از مردم عادی میگیرد اما به گمان برخی برای برخی مشاغل و موقعیتها رانت ایجاد میکند. میلاد نوری در اینباره نوشته: "همیشه گفتیم. هیچوقت چیزی به اسم اینترنت طبقاتی رو مستقیم معرفی نمیکنن. بلکه سعی میکنن در ظاهرهای بهتر کادوپیچش کنن. اینترنت خبرنگاری. سیمکارت گردشگری. دسترسی اساتید دانشگاه به یوتوب. ویپیان ملی و...
جدیدا هم اینترنت اضطراری برای حفظ خدمات حیاتی."
خب احتمالا افراد پرشماری مثل میلاد نوری فکر میکنند، کما این که عمده واکنشها در شبکههای اجتماعی به همین شکل است
مثلا علی در توییتر نوشته: اینکه موسسین چند استارت آپ از اینترنت طبقاتی استقبال کرده اند یعنی: "وقتی ... مال خودت نیست، حلواش به دهنت شیرین میاد. از اول هم دنبال کاربر نبودین، مثل همیشه دنبال رانت و وامهای کلان هستین.
یا واکنش کاربری به نام موری تامورا: "آقا من نمیدونم هیچ ادم مهمی قراره این توییت رو ببینه یا نه. ولی چیزی به اسم اینترنت طبقاتی کاملا میتونه نابودی یه ادم عادی مثل من باشه که فقط میخواد مثل آدم تدریس آنلاین داشته باشه. یا اون زن سرپرست خانوار از بدبختی که تو پیج اینستاش ترشی و مربا میفروشه.
یا اون دختر جوونی که واسه خرج دانشگاهش داره اکسسوری میفروشه.
واقعا اگه از بدبختی ما لذت میبری، آدرس بده بیا رو در رو صحبت کنیم."
البته هستند آدمهایی که مثل شاپور فکر میکنند، او در پاسخ به موری نوشته: "شما اگر بخوای تدریس آنلاین کنی میتونی از اپلیکیشنهای ایرانی استفاده کنی. دنبال بهانه نباشید. اینترنت سلاحیست که کنترلش در دست دشمنه."
البته این ماجرا ابعاد پیچیدهتری هم دارد که ظاهرا منافع برخی سازمانها و مردم عادی را در تضاد نشان میدهد، کاربری نوشته: "درست وقتی مردم با اینترنت نصفهنیمه و فیلترشکن پارهپاره درگیرن، انجمنی با کلی عضو تأثیرگذار نامه زده که چرا گوگلادز بستهست! مشکل مردم«نبود اینترنته»، نه نبود تبلیغات گوگل برای برخی.
دوباره میلاد نوری: ظاهرا یک انجمن هم به جای اعتراض به اصل قطع اینترنت سرورها و اختلالها، داره لیست جمع می کنه برای وایتلیست شدن. گفته هر کسب و کارها نهایتا ۲-۳ آیپی مهم شرکت را معرفی نمایند + تعهدنامه. هر گروهی به صورت جزیرهای یک قسمت کار رو دست گرفته!
البته فارغ از این جدلهای مجازی باید دید خیر و صلاح در چه هست و بزرگان چه تشخیص میدهند. نکته اینجاست که برخی گمان میکنند که اگر صلاح در اینترنت ملی هم باشد بهتر است با کلمات بازی نشود و عبارتی مثل اینترنت اضطراری از نظر برخی منتقدین به نوعی صادقانه به نظر نمیرسد.