امام موسی صدر کیست و ماجرای زنده بودن او در زندان صیدنایا چیست؟

کد خبر : ۳۸۱۹۰۹
امام موسی صدر کیست و ماجرای زنده بودن او در زندان صیدنایا چیست؟

در این مطلب بخوانید: امام موسی صدر کیست و ماجرای زنده بودن او در زندان صیدنایا چیست؟

به گزارش اینتیتر، سیّد موسی صدر (۱۴ خرداد ۱۳۰۷ – مفقود شهریور ۱۳۵۷) فقیه شیعه ایرانی و مؤسس مجلس اعلای شیعیان لبنان و جنبش امل بود. او از سال ۱۳۳۸ به لبنان رفت و تا زمان مفقودی در آنجا بود. ورود او به لبنان مصادف بود با تمایل شیعیان لبنان که اکثریت جمعیت را داشتند به رشد در برابر مسیحیان و تمایل شاه ایران به افزایش قدرت شیعیان در لبنان و صدر از هر دو طرف مورد مساعدت قرار گرفت.

او از اوایل دهه ۱۳۵۰، فرزندان خود را به‌تدریج به پاریس فرستاده و در سال آخر، به‌همراه همسرش به آنها پیوسته بود و عملاً در آنجا زندگی می‌کرد. صدر، از گروه‌های مختلفی مثل دولت لبنان، شاه ایران، سرهنگ قذافی، عربستان سعودی، شیعیان لبنان و شیعیان ایران کمک‌های مالی دریافت کرده ولی اهداف مستقلی را پیگیری می‌کرد. همین امر باعث شد توسط افرادی مثل یاسر عرفات، سرهنگ قذافی و حافظ اسد که برنامه‌های دیگری برای لبنان داشتند، مورد تنفر قرار بگیرد

. او سرانجام در اوایل شهریور ۱۳۵۷ به‌همراه دو نفر به لیبی رفت و هرگز بازنگشت. اغلب شواهد نشان می‌دهند که او و دو همراهش به‌دستور قذافی، کشته‌شده‌اند.

امام موسی صدر کیست؟

موسی صدر در ۱۴ خرداد ۱۳۰۷ ش، در محله چهار مردان شهر قم به دنیا آمد. پدر او سید صدرالدین صدر، جانشین شیخ عبدالکریم حائری و از مراجع بود و مادرش صفیه طباطبایی قمی فرزند سید حسین طباطبایی قمی و خواهر سید حسن طباطبایی قمی بود.

خاندان صدر از خانواده‌های شیعی در در دو سده اخیر در ایران، عراق و لبنان هستند. جد پدری موسی صدر، سید اسماعیل صدر، جانشین میرزا حسن شیرازی و مرجع عام و نیای مادری‌اش حسین طباطبایی قمی، جانشین سید ابوالحسن اصفهانی بود. از دیگر مشاهیر و بزرگان این خاندان می‌توان از سید صالح شرف الدین، سید صدر الدین صدر موسوی عاملی و سید ابوجعفر خادم الشریعة نام برد. سید رضا صدر برادر بزرگ موسی صدر بود.

او در سال ۱۳۳۴ با پروین خلیلی دختر شیخ عزیزاللّه خلیلی ازدواج کرد و از او صاحب چهار فرزند شد: صدرالدین صدر (۱۳۳۵)، حمید صدر (۱۳۳۸)، حوراء صدر (۱۳۴۱) و ملیحه صدر (۱۳۵۰) صدرالدین و حمید از اوایل دهه ۱۳۵۰ برای تحصیل به پاریس فرستاده شدند. حورا از ۱۴ سالگی در سال ۱۳۵۵ برای تحصیل به پاریس فرستاده شد و سال بعد ملیحه شش ساله به‌همراه مادرش به پاریس فرستاده شد و خود موسی صدر هم به آنها پیوست و در سال ۱۳۵۶ عملاً خانواده موسی صدر در پاریس زندگی می‌کردند.

او درس‌های ابتدایی را در دبستان حیات قم گذراند و پس از آن وارد دبیرستان سنایی شهر قم شد و هم‌زمان با دورهٔ دبیرستان، به تحصیل علوم اسلامی در حوزه علمیه قم مشغول شد. او در خرداد سال ۱۳۲۲ رسماً به حوزه علمیه قم وارد شد. فقه و اصول را نزد سید حسین طباطبایی بروجردی، عبدالجواد جبل عاملی، سید محمد حجت کوه‌کمری و فلسفه را نزد سید محمدحسین طباطبایی و سید رضا صدر فرا گرفت.

سید موسی صدر در کنار تحصیلات حوزوی در قم، دروس دبیرستان خود را به اتمام رساند و در سال ۱۳۲۹ به عنوان نخستین روحانی دانشجو و دانشگاهی به همراه دوستش عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی، در لیسانس رشتهٔ «اقتصاد در حقوق» (معادل رشتهٔ حقوق اقتصادی کنونی) وارد دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۳۲ فارغ‌التحصیل شد.

ماجرای زنده بودن او در زندان صیدنایا چیست؟

دو روزی است که حکومت بشار اسد در سوریه به دست گروه تحریر شام به رهبری ابومحمد الجولانی سقوط کرده است. در این دو روز گروه های مسلح در دمشق به زندان صیدنایا که مخوف ترین زندان در دمشق است رسیدند و در حال آزادسازی زندانیان هستند.

در این میان در بین کاربران عرب زبان شبکه اجتماعی ایکس خبری منتشر شده که حکایت از زنده بودن امام موسی صدر و بودن او در زندان صیدنایا داشته است. در ادامه این توییت ها را مشاهده می کنید.

 

photo_2024-12-09_20-20-34

 

این کاربر عرب زبان می گوید نام امام موسی صدر در بین زندانیان زندان مخوف صیدنایا رویت شده و تا ساعتی دیگر به آنها دسترسی پیدا خواهد شد.

 

photo_2024-12-09_20-20-31

 

ایشون هم توییت کردن که ما از خانواده ها و بستگان زندانیان آزاد شده اطلاعاتی به دست آوردیم که نشون میده امام موسی صدر زندست و داخل زندان صیدنایاست

 

حالا باید ببینیم بعد باز شدن زندان این ماجرا واقعیت داره یا نه

 

 

 

گفتنی است صحت این توییت ها هنوز تایید نشده است.

 

نظرات بینندگان