آموزش مفاهیم تربیتی و پرورشی از طریق تئاتر برای کودکان و نوجوانان

کد خبر : ۳۷۷۳۵۵
آموزش مفاهیم تربیتی و پرورشی از طریق تئاتر برای کودکان و نوجوانان

یک کارگردان تئاتر کودک و نوجوان معتقد است، سخت‌ترین مضامین آموزشی از طریق تئاتر و هنر می‌تواند به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود.

به گزارش اینتیتر به نقل از پانا، زهره ایزانلو، کارگردان نمایش «علیمردان خان» که در بخش کودک و نوجوان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان تهران حضور دارد، در گفتگویی با پانا از تجربیات خود در عرصه تئاتر و اهمیت تربیت صحیح در خانواده سخن گفت.

این کارگردان ۳۳ ساله که فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرده، در ابتدا به عنوان دستیار کارگردان در پروژه‌های مختلف فعالیت داشته و اولین تجربه کارگردانی خود را با نمایش زیرزمین اثر آرش عباسی پشت سر گذاشته است. ایزانلو در سه سال اخیر علاوه بر بازیگری در دو نمایش، کارگردانی چهار اثر نمایشی را نیز بر عهده داشته است که «علیمردان خان» آخرین کار او به شمار می‌آید که در بیست و نهمین جشنوارۀ تئاتر استان تهران به روی صحنه رفت. او همچنین در زمینه طراحی لباس نیز تجربه‌هایی داشته و امسال در جشنواره تئاتر طراحی لباس یکی از نمایش‌ها را انجام داده است.
 

تأکید بر تربیت صحیح در «علیمردان خان»

نمایش علیمردان خان که مدت ۷ ماه است در حال تمرین است، داستان پسری نوجوان به نام علیمردان را روایت می‌کند که به دلیل تربیت نادرست از سوی خانواده، تبدیل به فردی نامتعادل در جامعه می‌شود. در این نمایش، تغییرات تربیتی که توسط پدر علیمردان در طول داستان صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تا این نوجوان به فردی درسخوان، مهربان و تلاشگر تبدیل شود.

ایزانلو درباره این نمایش، تأکید بر اصول تربیتی صحیح را از مهم‌ترین ویژگی‌های این نمایش برشمرده و با بیان این نکته که «علیمردان خان»، به‌ویژه برای کودکان پیام‌هایی را درباره تلاش، هدف‌گذاری و پیشرفت در زندگی ارائه می‌دهد، گفت: «یکی از زیباترین صحنه‌های این نمایش صحنه مکتب‌خانه است که در آن بچه‌ها با اشتیاق به مدرسه می‌روند و از معلم خود درس می‌آموزند.»

نقش جشنواره در انگیزش گروه‌ها

کارگردان نمایش «علیمردان‌خان»، با تأکید بر این امر که برگزاری جشنواره‌های تئاتری به شدت به انگیزه و تلاش گروه‌های نمایشی کمک می‌کند، افزود: «جشنواره‌ها باعث می‌شوند تا گروه‌ها تمرکز بیشتری بر روی کار خود داشته باشند و اعضای گروه از انرژی و همت بیشتری برای به ثمر رساندن اثر برخوردار شوند. این یکی از دستاوردهای مهم جشنواره‌ها است.»

جشنواره تئاتر استان تهران: فرصتی برای رشد بیشتر

وی ضمن ابراز خرسندی از این امر که امسال جشنواره تئاتر استان تهران واقعاً موفق عمل کرده است، ادامه داد: «خوشحالم که بخش‌های مختلفی برای حضور آثار وجود دارد. این جشنواره به آثار بیشتری این فرصت را می‌دهد که خود را محک بزنند و مورد ارزیابی قرار گیرند.»

این کارگردان فعال در حوزۀ نمایش کودک و نوجوان با اشاره به اشتیاق خود برای ادامه فعالیت در حوزه کودک و نوجوان و اظهار امیدواری در این زمینه که سال‌های آینده آثار بیشتری در این زمینه تولید شود، اضافه کرد: «من شخصاً بسیار علاقمند به ادامه کار در این حوزه هستم و امیدوارم که در آینده بتوانیم کارهای بیشتری با موضوعات کودک و نوجوان تولید کنیم.»

حوزه هنری از مراکزی است که به نوجوانان فرصت می‌دهد تا از تماشای نمایش لذت ببرند

این کارگردان تئاتر کودک و نوجوان در پاسخ به سؤالی در خصوص اهمیت تئاتر برای کودکان، مرکز امید (حوزه هنری کودک و نوجوان) را از مراکز تأثیرگذار در حوزۀ نمایش کودک دانسته و بر همین اساس، اظهار داشت: «به‌طور کلی باید گفت که مرکز امید(حوزه هنری کودک و نوجوان) مرکزی است که به کودکان و نوجوانان این فرصت را می‌دهد تا آثار هنری را با آگاهی تماشا کنند و از آن لذت ببرند.»

ایزانلو درباره در پایان، چالش‌های موجود در زمینه رسانه‌ها و حوزۀ انتشار اخبار در حوزۀ تئاتر نیز تصریح کرد: اگرچه نمی‌توان از رسانه‌ها انتظار داشت که تنها بر اساس هنر فعالیت کنند، اما ضروری است که کانال‌های خبری و رسانه‌ای برای کمک به آگاهی هنرمندان در دسترس باشند.

نظرات بینندگان