داستان انیمیشن «بچه زرنگ» یا «ببر سخنگو» درباره چیست؟

کد خبر : ۳۶۲۱۴۶
داستان انیمیشن «بچه زرنگ» یا «ببر سخنگو» درباره چیست؟

انیمیشن «بچه زرنگ» یا «ببر سخنگو» به کارگردانی بهنود نکویی، هادی محمدیان و محمد جواد جنتی، فیلم انیمیشنی بلند ایرانی است که در چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و موفق به کسب یک سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران هم شد

به گزارش اینتیتر به نقل از زی سان، «بچه زرنگ» محصول شرکت هنر پویا، ماجرایی ابرقهرمانی، یک دغدغه ملی و یک مضمون مذهبی را با هم ترکیب کرده و داستانی را روایت می‌کند که برای بچه‌ها جذاب است. از نظر تکنیک و صداپیشگی هم «بچه زرنگ» در سطح قابل توجهی قرار دارد. به همین بهانه با جزییات بیشتری به ویژگی‌های این فیلم پرداخته‌ایم.

خلاصه داستان انیمیشن بچه زرنگ

در خلاصه داستان فیلم انیمیشن بچه زرنگ آمده است: محسن پسر بچه‌ای است که عاشق ابر قهرمان‌های فیلم‌هاست و همیشه تلاش می‌کند تا با وسایل ابرقهرمانی‌اش به هرکس و هر چیزی کمک کند. اما در یک اتفاق نادر، محسن با حیوانی مواجه می‌شود که از گونه حیوانات منقرض شده ایران است؛ ببر ایرانی. محسن تصمیم می‌گیرد تا به آن حیوان هم کمک کرده و او را به زادگاهش باز گرداند، اما سفر به دلِ جنگل، نبرد با شکارچیان و رویارویی با حیوانات منقرض‌شده دیگر، شروع یک ماجرای پیچیده برای محسن است…

155448_446

در انیمیشن هم مانند فیلم‌های رئال فیلمنامه اهمیت ویژه‌ای دارد و سازندگان نباید به این فکر کنند که، چون مخاطب کودک است می‌توان داستانی بدون منطق روایی را پیش روی تماشاچی بگذارند. «بچه زرنگ»، اما در این زمینه تلاش کرده که داستانی منسجم را روایت کند. قصه‌ای که با هدف قراردادن علایق بچه‌های نسل جدید در همان سکانس‌های ابتدایی جذابیتش شروع می‌شود.

از آنجایی که بچه‌ها این روز‌ها با شبکه‌های ماهواره‌ای، تبلت و تلفن‌های همراه احاطه شده‌اند و مدام از طریق آنها با شخصیت‌های ابرقهرمانی که در دنیای مارول و کمیک استریپ‌های هالیوودی طراحی می‌شوند، روبرو هستند، این موضوع علاقه نسل جدید را به این شخصیت‌ها بسیار بالا برده. «بچه‌زرنگ» ابتدای داستان خود را با دست‌مایه قراردادن همین موضوع شروع می‌کند که محسن از شدت علاقه به ابرقهرمان‌ها، حتی قدرت‌های ماورایی مثل صحبت با حیوانات دارد. اما در ادامه او از وجه ابرقهرمانی در راه کنجکاوی کودکانه و نجات جنگل استفاده می‌کند.

تمرکز بخش دوم داستان انیمیشن «بچه زرنگ» بر روی موضوع شکار غیرقانونی حیوانات و گونه‌های کم‌یاب در جنگل‌ها است. مثلا همان ببری که با محسن دوست می‌شود از نژاد ببر مازندران، گونه در حال انقراضی است که تنها چند اصله از آن در کشور باقی مانده. در این بخش مخاطب کودک و نوجوان با موضوع انقراض و افرادی که باعث این موضوع می‌شوند، آشنایی پیدا می‌کنند. در میانه فیلم هم بخشی از زندگی سخت محیط‌بانان روایت می‌شود. محیط‌بان‌هایی که در قصه، دوستان صمیمی همه حیوانات هستند، اما عملا قدرت کمتری نسبت به شکارچیان ظالم دارند.

وجه دیگر داستان ورود قصه به مضامین مذهبی است. از آنجایی که جنگل ابر در میان راه تهران به مشهد قرارگرفته، در واقع این جنگل محافظ مخصوصی دارد که به آن قلب جنگل می‌گویند. محافظی که نظر کرده امام رضا است و حیوانات برای او احترام خاصی قایل هستند. این وجه از داستان حتی به روند روایت کمک می‌کند تا در پایان افراد بد قصه را به سزای اعمالشان نرساند و آنها خودشان از اشتباهشان آگاهی پیدا کنند. پایان‌بندی که برای سنین کودک و نوجوان قابل پذیرش‌تر است. اما به هرحال شاید از نظر برخی منتقدان پرداختن صریح و مستقیم به مضامین دینی کمی در طیف مخاطبی که می‌خواهند فیلم را ببینند، اثر گذار باشد.

صداپیشگان فیلم بچه زرنگ

یکی از نکات برجسته و مهم انیمیشن «بچه زرنگ» گروه صداپیشه‌گان آن است. دوبله یکی از هنر‌های قدیمی و قوی در سینمای ایران است و در سال‌های اخیر که فیلم‌های بلند انیمیشنی ایرانی هم به مجموعه آثار نیازمند دوبله اضافه شده‌اند، گروه‌های حرفه‌ای این مسئولیت را برعهده می‌گیرند. اما نکته قابل توجه این است که در گروه صداپیشگان «بچه زرنگ» تنها یک بازیگر مشهور و اصطلاحا ستاره وجود دارد  و سایر دوبلور‌ها از قدیمی‌های این عرصه هستند. چون معمولا در انیمیشن‌های بلند قبلی که در سینمای ایران ساخته می‌شد تاکید زیادی بر حضور و صدای بازیگران مشهور بود. اما اینبار تکیه بر تکنیک دوبله اهمیت بیشتری دارد.

155447_409

سعید شیخ‌زاده سرپرست گویندگان گروه «بچه زرنگ» است و سایر کاراکتر‌های فیلم بر عهده صداپیشگان شناخته شده عرصه دوبله است. صدای شخصیت محسن بر عهده مینا قیاس‌پور است که معمولا صداپیشگی شخصیت کودکان را برعهده دارد. همچنین جواد پزشکیان، ژرژ پطرسی، تورج نصر، اردشیر منظم و… دیگر صداپیشگان این فیلم هستند.

هومن حاجی عبدالهی به عنوان مشهورترین بازیگری که در گروه صداپیشه‌گان این فیلم حضور دارد، عهده دار دوبله شخصیت ببری است. حاجی عبدالهی که سال‌ها سابقه صداپیشگی به جای عروسک‌ها در برنامه‌های کودک را داشته، با دنیای کار کودکان آشنا است.

نظرات بینندگان