آیا اپل، گوگل و متا اطلاعات کاربران را لو می‌دهند؟

کد خبر : ۳۹۶۴۱۰
آیا اپل، گوگل و متا اطلاعات کاربران را لو می‌دهند؟

بر اساس گزارشی جدید، شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله گوگل، اپل و متا در یک دهه گذشته اطلاعات میلیون‌ها کاربر را در اختیار مقامات آمریکایی قرار داده‌اند.

به گزارش اینتیتر به نقل از سیتنا، طبق گزارشی جدید که توسط شرکت نرم‌افزاری سوئیسی پروتون منتشر شده، نشان می‌دهد که اپل، گوگل و متا در طول ۱۰ سال گذشته داده‌های مربوط به ۳.۱ میلیون حساب کاربری را به مقامات آمریکایی ارائه کرده‌اند.

داده‌های منتشرشده نشان می‌دهد که میزان درخواست‌های رسمی دولت آمریکا برای دسترسی به اطلاعات کاربران طی این دوره، به‌طور متوسط ۶۰۰ درصد افزایش یافته است. در این میان، میزان اشتراک‌گذاری داده‌های متا ۶۷۵ درصد، اپل ۶۲۱ درصد و گوگل ۵۳۰ درصد رشد داشته است. طبق این گزارش، این سه شرکت در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد با درخواست‌های مقامات آمریکایی برای ارائه اطلاعات کاربران موافقت کرده‌اند.

این اطلاعات می‌تواند شامل ایمیل‌ها، پیام‌ها، فایل‌ها و سایر داده‌های شخصی کاربران باشد. درحالی که این روند در کشورهای دیگر مانند آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز مشاهده شده، اما سهم عمده درخواست‌ها مربوط به ایالات متحده آمریکا است.

در این میان، یکی از بحث‌های مهم، چارچوب‌های قانونی است که شرکت‌ها را ملزم به همکاری با دولت‌ها می‌کند. قوانینی مانند «قانون دسترسی به داده‌های ابری» (Cloud Act) به دولت آمریکا اجازه می‌دهد که اطلاعات کاربران را از شرکت‌های فناوری درخواست کند. این در حالی است که شرکت‌های مذکور تأکید دارند که تنها بر اساس دستور رسمی و طبق قوانین بین‌المللی، اطلاعات کاربران را ارائه می‌دهند. با این حال، منتقدان این قوانین را ابزاری برای نظارت گسترده و نقض حریم خصوصی می‌دانند.

رافائل اوفان، مدیر عملیات شرکت پروتون، درباره این مسئله گفته است: «تمام آنچه که دولت برای دسترسی به تقریبا هر اطلاعاتی نیاز دارد، تنها یک درخواست رسمی به شرکت‌های فناوری مستقر در کالیفرنیا است.» او هشدار داده که تا زمانی که رمزگذاری سرتاسری در مقیاس وسیع توسط این شرکت‌ها اجرا نشود، اطلاعات کاربران همچنان در معرض سوءاستفاده قرار خواهد داشت.

 

نظرات بینندگان