پرداخت کمک هزینه مسکن و اجاره مسکن برای مددجویان | وام بلاعوض مسکن برای مددجویان

کد خبر : ۴۰۵۹۳۵
پرداخت کمک هزینه مسکن و اجاره مسکن برای مددجویان | وام بلاعوض مسکن برای مددجویان

فضل‌الله رنجبر، نماینده مردم کرمانشاه و عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ، در تشریح نشست (یکشنبه 7 اردیبهشت‌ماه) این کمیسیون، گفت: یکی از دستور کارهای نشست کمیسیون اجتماعی، بررسی طرح دو فوریتی اصلاح جز (3) بند (ب) ماده 106 قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت بود که براساس آن فوق‌العاده خاص شهرداری‌ها در کمیسیون بحث شد و نهایتا به تصویب اعضای کمیسیون رسید و اولین جلسه علنی در صحن مجلس برای تصویب اعلام خواهد شد.

به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، فضل‌الله رنجبر، نماینده مردم کرمانشاه و عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ، در  تشریح نشست (یکشنبه 7 اردیبهشت‌ماه) این کمیسیون، گفت: یکی از دستور کارهای نشست  کمیسیون اجتماعی، بررسی طرح دو فوریتی اصلاح جز (3) بند (ب) ماده 106 قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت بود که براساس آن فوق‌العاده خاص شهرداری‌ها در کمیسیون بحث شد و نهایتا به تصویب اعضای کمیسیون رسید و اولین جلسه علنی در صحن مجلس برای تصویب اعلام خواهد شد.

دبیر دوم کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح دستور کار دوم نشست این کمیسیون گفت: در ادامه نشست که با دعوت از سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و معاونان وی برگزار شد؛ ابتدا مسئولان کمیته امداد گزارشی از کارهای انجام شده در این سازمان ارائه دادند که براساس آن ۸۰ هزار نفر از مشمولین کمیته امداد امام خمینی(ره) تاکنون خودکفا شده‌اند.

رنجبر در ادامه با اشاره به اینکه موضوع این نشست در خصوص حرفه‌آموزی، اشتغال و توانمندسازی مدد جویان کمیته امداد بود، ادامه داد: طبق اعلام رئیس و معاونان کمیته امداد، حدود ۲۰۰ هزار شغل توسط کمیته امداد کشور ایجاد و برای بیش از ۵ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش این سازمان توسط صندوق ضمانت، ضمانت‌نامه صادر شده است.

وی با اشاره به گزارش مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) در کمیسیون اجتماعی، گفت: براساس اعلام مسئولان کمیته امداد، بیش از ۲۶ هزار میلیارد تسهیلات توسط کمیته امداد جذب شده است. همچنین بیش از ۱۷ هزار و پانصد نیروگاه خورشیدی خانگی توسط مددجویان کمیته امداد ایجاد شده که ۸۵ مگاوات برق را تامین می‌کند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه گفت: خبر خوبی که رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در کمیسیون اعلام کرد، این بود که ۴۰ هزار مسکن آماده بهره‌برداری مددجویان  است و در سال جاری توسط کمیته امداد طی مراسمی با حضور آقای رئیس جمهور و مسئولان کشوری افتتاح و بهره‌برداری می‌شود.

رنجبر در ادامه با اشاره به مهم‌ترین مسائل مورد نظر و درخواست نمایندگان کمیسیون اجتماعی از مسئولان کمیته امداد، اضافه کرد: مسائلی پیرامون افرادی که پشت نوبت مانده‌اند، ضرورت اشتغال واقعی مددجویان کمیته امداد و توجه به این موضوع و اینکه رقم ۱۵۰ میلیون تومان کمک کمیته امداد برای ایجاد اشتغال کم و ناچیز است؛ مشکل دهک‌بندی برخی افراد که به این خاطر نمی‌توانند تحت پوشش امداد قرار بگیرند؛ همچنین تأکید بر حل مشکل مسکن و اجاره مسکن مددجویان، باتوجه به این که در فصل اجاره و رهن مسکن هستیم و مشکلات مربوط به اشتغال و خودکفا‌کردن خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد عمده بحث‌هایی بود که نمایندگان در این جلسه مطرح کردند. در انتها هم رئیس کمیته امداد ضمن پاسخ به این موارد، اعلام کرد در موارد خاص، به‌ویژه در زمینه درمان و معیشتی، کمیته امداد با معرفی نمایندگان و پیگیری آن‌ها کمک خواهد کرد.

  سید مهدی هاشمی گفت: از این مجموع ۱۸۸ واحد مسکن  احداث و ۳۵ واحد خریداری و تحویل مددجویان شده است.

به گفته وی: همچنین برای ۷۰۳ مددجو فضای جانبی (شامل احداث حمام، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حصارکشی) و تعمرات مسکن انجام شد.

قائم‌مقام کمیته امداد استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به بسته حمایتی مسکن نیازمندان گفت: این بسته حمایتی شامل کمک بلاعوض و دریافت تسهیلات از محل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت و بانک‌های طرف قرارداد بنیاد مسکن است.

به گفته وی: خیران و نیکوکارانی که قصد حمایت از خانواده‌های فاقد مسکن را دارند می‌توانند به ادارات کمیته امداد در سراسر استان و یا مراکز نیکوکاری مراجعه کنند و یا از طریق کد دستوری #۰۳۸*۸۸۷۷* کمک‌های خود را به دست نیازمندان برسانند.

مدیرکل کمیته امداد استان ایلام اعلام کرد که خیرین و نیکوکاران استان در سال گذشته با مشارکت ۳۰ میلیارد ریالی خود، نقش مهمی در تأمین مسکن و بهبود شرایط زندگی مددجویان و نیازمندان تحت حمایت این نهاد ایفا کردند.

«ناصر مرادی پویانی» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این کمک‌ها در راستای تعمیر و بهسازی منازل مددجویان در ۲۷۳ مورد در سطح استان، با اولویت مناطق محروم و مرزی انجام شده است.

وی افزود: در سال گذشته در مجموع بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال برای ساخت، بهسازی و تعمیر خانه‌های مددجویان و نیز فضاهای جانبی آنها اختصاص پیدا کرده است که از این میزان، حدود ۳۰ میلیارد ریال توسط خیرین و نیکوکاران تأمین شد. این مشارکت‌ها نقش مهمی در افزایش کیفیت زندگی نیازمندان استان داشته است.

مدیرکل کمیته امداد استان ایلام، ارائه خدمات عمرانی و مسکنی را یکی از اولویت‌های کمیته امداد دانست و گفت: سال گذشته بیش از ۱۲۵۰ خدمت عمرانی و مسکنی به مددجویان و نیازمندان استان ارائه شد که شامل ساخت و خرید مسکن، بهسازی و تعمیرات، ایزوگام، ساخت فضاهای جانبی و سایر خدمات عمرانی بوده است.

وی تصریح کرد: تأمین مسکن، یکی از پرهزینه‌ترین خدماتی است که از سوی این نهاد به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

به همین دلیل نیاز به همیاری و حمایت بیشتر نیکوکاران و خیرین داریم. از همه افراد و گروه‌های خیرخواه دعوت می‌کنیم تا با مشارکت در این امر خداپسندانه، در بهبود شرایط زندگی قشر آسیب‌پذیر استان نقش‌آفرینی کنند.

مرادی پویانی یادآور شد: در حال حاضر جمعیتی بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۲۷ هزار خانوار از خدمات حمایتی کمیته امداد استان بهره‌مند بوده که ۵۰ درصد این افراد، سالمندان و ۱۲ هزار نفر از آنها زنان سرپرست خانوار هستند و این دو گروه در اولویت حمایت کمیته امداد قرار دارند.

مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان البرز گفت: کمیته امداد این استان در سال گذشته یک هزار و ۳۰۸ خانه نیازمندان را احداث، تکمیل، تعمیر و بازسازی کرده است.

مازیار محمدی با اشاره به اینکه هزینه‌های انجام‌ شده در بخش مسکن مددجویی از محل اعتبارات دولتی، صدقات، مراکز نیکوکاری، خیرین، زکات، آورده مددجو، وام قرض‌الحسنه بوده است افزود: بر این اساس، ۴۲۰ میلیارد ریال هزینه صرف خرید، احداث و تعمیر واحد مسکونی مددجویان شد.

وی گفت: در سرفصل کمک به خرید ۶۱ مورد و در سر فصل های احداث، تکمیل مسکن شهری و روستایی، کمک به تعمیر و احداث فضاهای جانبی یک هزار و ۲۴۷ مورد خدمت به خانواده‌های مورد حمایت ارائه‌ شده است.

مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد البرز یادآور شد: این نهاد انجام خدمات عمرانی مختلفی از جمله خرید و احداث مسکن برای مددجویان فاقد مسکن، تعمیر، تکمیل، بازسازی منازل، گازکشی، سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه مددجویان مورد حمایت را در سالجاری نیز دستور کار دارد.

 سرپرست اداره کل بهزیستی قزوین گفت: ۲۷۴ واحد مسکونی در استان طی سال گذشته به مددجویان تحت پوشش این اداره کل در استان به متقاضیان تحویل داده شد.

زهرا غلامرضایی ، اظهار کرد: ارایه تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی، ودیعه، خرید، ساخت و ساز و تعمیر مسکن و همچنین ارایه کمک‌های بلاعوض جهت خرید، ساخت و ودیعه مسکن از انواع خدمات بهزیستی در حوزه مسکن برای گروه‌های هدف تحت پوشش این اداره کل است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه متولی ساخت مسکن‌ مددجویان در شهرهای استان اداره کل راه و شهرسازی و در روستاها نیز اداره کل بنیاد مسکن قزوین است، از این رو برای هر واحد پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات از سوی اداره کل راه و شهرسازی و سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز از طرف بنیاد مسکن به مددجویان پرداخت شده است.

به گفته این مسوول، متراژ واحدهای واگذار شده به مددجویان ۶۰ تا ۷۰ متر مربع بوده و در شهرستان‌های تاکستان، بویین‌زهرا، محمدیه، آبیک، الوند، البرز و آوج احداث و به افراد تحت پوشش بهزیستی واگذار شده است.

غلامرضایی ادامه داد: ۴۶۳ میلیارد ریال تاکنون برای واحدهای واگذار شده از محل اعتبارات سازمان بهزیستی کشور به عنوان کمک هزینه به مددجویان پرداخته شده و تاکنون نیز یک هزار و ۳۶۰ مددجوی تحت پوشش بهزیستی در سامانه طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده اند.

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: تامین سرپناه تنها هدف سازمان بهزیستی استان نمی‌تواند باشد چرا که با ساخت مسکن، مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خانواده‌های مددجوی بهزیستی تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده و رفاه و آسایش را برای آنها به ارمغان می‌آورد.

نظرات بینندگان