خبر فوری

افتتاح مرکز توسعه کسب و کار فولاد مبارکه با حضور وزیر علوم

کد خبر : ۳۹۱۳۵۳
افتتاح مرکز توسعه کسب و کار فولاد مبارکه با حضور وزیر علوم

مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

به گزارش اینتیتر، همزمان با دهه فجر، مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه امروز (۱۷ بهمن) با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و جمعی از مسئولان افتتاح شد.

 توسعه علمی و فناوری، کلید رونق صنعت و جامعه است

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در آئین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به اهمیت پروژه‌های علمی و فناوری در ایجاد نشاط اجتماعی اشاره کرد. وی با مقایسه دستاوردهای علمی ایران از سال ۵۷ تا کنون، به رشد تعداد دانشجویان از ۷۵ هزار نفر به ۳ میلیون و پانصد هزار نفر و افزایش اعضای هیئت علمی از ۷۵۰۰ نفر به ۷۵ هزار نفر اشاره کرد. همچنین، درصد اعضای هیئت علمی بانو از ۱۹ درصد به ۳۵ درصد رسیده است.

وزیر علوم با بیان اینکه سهم کشور در تولید علم از چهار دهم درصد به ۲ درصد افزایش یافته، تأکید کرد که با وجود پیشرفت‌ها، ایران در مقایسه با کشورهای منطقه در وضعیت مناسبی قرار ندارد و جایگاه علمی کشور از ۵۲ به ۱۷ رسیده است. وی بر اهمیت پارک‌های علم و فناوری به عنوان پل ارتباطی بین علم و صنعت تأکید کرد و گفت که این پارک‌ها به دانشجویان امکان مشاهده ثمره علم خود در صنعت را می‌دهند.

سیمایی صراف به قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد و خواستار آشنایی صنایع با این ظرفیت قانونی شد. وی همچنین بر لزوم رفع موانع توسط مدیران تأکید کرد و گفت که توسعه ایران نیازمند توسعه علمی است.

در پایان، وزیر علوم از مدیران دانشگاه اصفهان و فولاد مبارکه برای پیگیری و انتخاب این پروژه قدردانی کرد و بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه و صنعت تأکید کرد. افتتاح این مرکز را نشانه‌ای از این مسئولیت اجتماعی دانست که به خوبی تحقق یافته است.

افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه، پیوندی نوین بین علم و صنعت

یحیی پالیز دار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، در مراسم افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به بررسی تحولات شگرفی که در دنیای امروز در حال وقوع است، پرداخت و گفت: دنیا در حال تجربه تغییرات شگرفی است و این تغییرات با سرعتی فزاینده در حال وقوع هستند. وی با اشاره به کاهش میانگین سنی شرکت‌ها از ۱۳۰ سال به ۶۲ سال، خاطرنشان کرد که بسیاری از شرکت‌های قدیمی و با سابقه به دلیل عدم توانایی در انطباق با تغییرات از دست رفته‌اند.

پالیز دار به چالش‌های صنایع سنتی اشاره کرد و گفت: صنایع معمولاً وظیفه تولید را بر عهده دارند و فضای فکری آنها بیشتر به عملیات محدود می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که نتوانند رصد کاملی از تحولات بیرونی داشته باشند. وی افزود که صنایع برای جبران این کمبود، به دنبال ایجاد ارتباط با اکوسیستم‌های نوآوری و استفاده از داده‌ها و تجربیات فعالان این حوزه هستند.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به نمونه‌هایی از شرکت‌های فولادی و صنایع سنتی در سیلیکون ولی اشاره کرد و گفت: ما در تلاش هستیم تا در این فضا حضور داشته باشیم و از دانش و تجربیات موجود در اکوسیستم دانشگاه تهران بهره‌برداری کنیم.

در ادامه، حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در آئین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ فولاد مبارکه، به اهمیت پیوند نهادهای علمی و صنعتی اشاره کرد و این رویداد را «اتفاقی مبارک» توصیف کرد. وی گفت: این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز حضور شرکت‌های بزرگ در عرصه همکاری با دانشگاه‌ها شود. حسینی با تأکید بر دستور رئیس‌جمهور برای عرضه مسائل کشور به دانشگاه‌ها، افزود: این اقدام امروز گام ارزشمندی در راستای تحقق این خواسته است و امیدواریم شاهد گسترش چنین تحولاتی در آینده باشیم.

وی این رویداد را یکی از روزهای مهم تاریخ دانشگاه تهران خواند و اظهار داشت: افتتاح این مرکز شاید مهم‌ترین اقدام عملی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه باشد. هدف این مرکز، بهره‌برداری صنعت از توانمندی‌های علمی دانشگاه و انتقال دانش و نوآوری‌های دانشگاه به جامعه است.

سرپرست دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با رونمایی از چنین طرح‌هایی، شاهد تحقق آرمان توسعه پایدار از طریق همگرایی علم و صنعت باشیم.

این مرکز با تمرکز بر فناوری‌های مرتبط با صنعت ۴ (نسل چهارم صنعت) و با هدف تسهیل همکاری‌های پژوهشی، آموزش نیروی متخصص و ارائه راهکارهای نوآورانه به شرکت‌های فولادی راه‌اندازی شده است. انتظار می‌رود این اقدام به حل چالش‌های فناورانه صنعت فولاد و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در کشور بینجامد. شایان ذکر است که این مرکز با مشارکت دانشگاه تهران و با زیربنای ۲۸۰۰ متر مربع و سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه به بهره‌برداری رسید.

 

 

نظرات بینندگان