پارک پلیس تهران، بوستان امن شرق تهران
زمانی باغ مجیدیه یکی از نا امنترین بخشهای شهر تهران بودند، اما مسئولان به این نتیجه رسیدند که یک بوستان بزرگ در محل این باغها واقع در شرق تهران ایجاد کنند تا هم محلی امن و هم مکانی برای تفریح خانواده های شرق تهران باشد. با پارک پلیس تهران بیشتر آشنا شوید.
به گزارش اینتیتر به نقل از ستاره، پارک پلیس تهران یکی از بوستانهای جدید در زمینی به نام باغ مجیدیه واقع در شرق تهران ساخته شده است و در فضایی بسیار بزرگ به وسعت ۵۰۰ هزار مترمربع قرار گرفته که به دو قطعه بزرگ تبدیل شده و با یک پل به یکدیگر متصل میشوند. برای طراحی این بوستان از مدل نقشه باغهای ایرانی باستانی الهام گرفته شده است که در آن آبراهها و استخرهای زیبایی وجود دارد و از تنوع گونههای گیاهی مختلف و خاص برخوردار است.
پارک پلیس تهران
قبل از احداث این باغ، زمینهای بخشی از این بوستان به باغ اناری معروف و محلی برای تجمع افراد خلافکار و معتاد تبدیل شده بود. بخش دیگر باغ فعلی بیابانی بود که به جنگلهای لویزان ختم میشد. در این پارک گونههای گیاهی از جمله انار، کاج، سرو تبریزی، اقاقیا، بید مجنون، زیتون، توت، پیراکانتا، یاس زرد، میخک هندی، ترون، زرشک، شیرخشت، بوداغ و شمشاد وجود دارد که به سر سبزی و زیبایی آن افزوده است.
وضعیت بد منطقه باعث نگرانی مردم شده بود و سرانجام مسئولان تصمیم گرفتن تا با تبدیل کردن این دو منطقه به یک پارک بزرگ ضمن فراهم کردن یک محیط خوب برای مردم شرق تهران، وضعیت امنیتی آن را نیز بهبود ببخشند.
سرانجام این پارک در سال ۱۳۸۲ در هفته پلیس افتتاح شد و نام پارک پلیس به خود گرفت. همچنین برای امنتر کردن این پارک یک پایگاه پلیس در آن مستقر شده است. در این پارک امکانات مناسبی از جمله کتابخانه، بوفه، آمفی تئاتر، وسایل ورزشی، زمین بازی کودکان و آلاچیق برای یک گشت تفریحی آخر هفته برای خانوادهها فراهم است. ورودیهای باغ به شکل رواقهایی با ستونهای گرد مربوط به طراحیهای ساسانی ساخته شده است که خوش آمد گویی خانوادههایی است که برانی لذت بردن از یک باغ ایرانی وارد آنجا میشوند.
عمارت ارباب هرمز
همچنین در این باغ یک ساختمان تاریخی به نام عمارت ارباب هرمز وجود دارد که مربوط به دوران قاجار است. بعد از ساخت پارک پلیس توجه بیشتری به این بنا شد و در سال ۱۳۹۵ مورد بازسازی اساسی قرار گرفت و هم اکنون به عنوان موزه گرافیک ایران از آن استفاده میشود.
در طراحی این عمارت از سرستونهای کرنتی استفاده شده و در ساخت سقف داخلی آن نیز از هنر گچ بری ایرانی بهره برده شده است. این ساختمان دو طبقه در سال ۱۳۸۴ جز آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. برای دیدن این عمارت باید از طریق بزرگراه شهید بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان توحید وارد محوطه شمالی پارک پلیس شوید. در ضمن شما هر روز به غیر از روزهای تعطیل میتوانید با پرداخت بلیط ۱۰۰۰ تومانی وارد عمارت ارباب هرمز شوید.
آدرس پارک پلیس: تهران، استخر، خیابان ۳۵ متری استقلال، پارک پلیس