توسعه گردشگری با تکیه بر فرهنگ و هویت ایرانی

در نشستی که با حضور مدیرعامل هلدینگ هگتا و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، برنامههای توسعهای هلدینگ در حوزههای گردشگری سلامت و حلال مطرح گردید. همچنین در خصوص تدوین اسناد فرهنگی و تقویت همکاریهای بیندستگاهی، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
به گزارش اینتیتر به نقل از روابط عمومی شرکت رفاه و گردشگری تامین (هگتا)، این هلدینگ روز دوشنبه 25 فروردین، میزبان عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. در جریان این بازدید، علیرضا تابش، مدیرعامل شرکت، به ارائه دستاوردهای اخیر در ستاد نوروزی هگتا و برنامههای آتی هلدینگ پرداخت. وی در آغاز سخنان خود به راهاندازی خط ریلی تهران-وان در ترکیه اشاره کرد و گفت: در تعامل با وزارت راه و شهرسازی، راهآهن جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه این مهم محقق شد و تاکنون این خط ریلی با استقبال مطلوبی مواجه شده و گامی مؤثر در توسعه گردشگری بینالمللی محسوب میشود. پس از راه اندازی خط ریلی تهران-وان، فعالسازی خط آهن شلمچه-بصره نیز در دست اقدام است.
توسعه گردشگری سلامت از اولویتهای هگتا است
مدیرعامل هلدینگ هگتا به گردشگری سلامت اشاره کرده و افزود: از سال گذشته، با استقرار تیم جدید، تمرکز ویژهای بر حوزه گردشگری سلامت داشتهایم. در منطقه آزاد اروند، تفاهمنامهای برای توسعه گردشگری پزشکی به امضاء رساندهایم و در تلاش برای جذب سرمایهگذار هستیم. در حقیقت نقش اساسی هگتا عمدتا تسهیلگری با هدف توسعه گردشگری سلامت است.
تابش همچنین از تدوین سند جامع گردشگری سلامت با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و بیان کرد: این سند بهزودی در سال جاری نهایی خواهد شد و بهعنوان بستری مناسب برای همکاریهای گسترده بین بخش خصوصی و دولتی عمل خواهد کرد.
توسعه گردشگری حلال و دیپلماسی فرهنگی در هگتا
مدیر عامل هگتا به موضوع گردشگری حلال بهعنوان یکی دیگر از محورهای کلیدی فعالیتهای آتی هلدینگ پرداخت و گفت: گردشگری حلال فرصتی برای ارائه خدمات خانوادهمحور، سالم و متناسب با ارزشهای نهفته در تمدن اسلامی است.
مدیرعامل هلدینگ هگتا، توسعه زیرساختهای گردشگری را ضرورتی مهم ارزیابی کرد و گفت: در نظر داریم با همکاری فعالان بخش خصوصی، پروژهای پایلوت در حوزه گردشگری حلال در شهر مشهد و یکی از مناطق آزاد کشور اجرا شود. این طرح میتواند بهعنوان الگویی برای سایر مناطق کشور مطرح شود.
تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از فعالیتهای فرهنگی و خدمترسانی هگتا
در ادامه نشست، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن قدردانی از فعالیتهای هگتا در مقدمه سخنان خود گفت: در دفاع از هر ایده، باید پشتوانه نظری و تئوریک وجود داشته باشد. نظریههای ما در گردشگری باید متناسب با فرهنگ ایران اسلامی تدوین شود. بنده پیشنهاد بررسی مفهوم گردشگری حکمتبنیان را میدهم و میتوانیم جلسات علمی در این زمینه برگزار کنیم.
خسروپناه بر آمادگی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حمایت از طرحهای هگتا تأکید کرد و گفت: شورا آماده است تا در زمینه تصویب اسناد گردشگری حلال، فرهنگی و سلامت و همچنین همکاری با دستگاههای دیگر، حمایتهای لازم را بهعمل آورد.
وی در ادامه به چالشهای علمی و فناوری هگتا اشاره و گفت: علاوه بر فناوریهای سخت و علوم فنی، فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی نیز قادر به راهگشایی هستند. برای حل مسائل علمی و فناوری، باید دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان درگیر شوند و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مسیر هگتا را همراهی خواهد کرد. زمینههای دیگر این همکاری شامل تصویب اسناد گردشگری حلال، فرهنگی و سلامت و همچنین همکاری با دستگاههای دیگر است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نهایت بر لزوم جذب سرمایه بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: اگر امنیت سرمایهگذار فراهم شود، بخش خصوصی انگیزه بیشتری برای مشارکت خواهد داشت و توسعه پروژههای گردشگری و ریلی تسهیل خواهد شد.
در این نشست همچنین معینالدین سعیدی، عضو هیئت مدیره شرکت رفاه و گردشگری تامین (هگتا)، ناصر بختیاری مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا، شهرام هروی عضو هیات مدیره هگتا ، منوچهر ناصرالملکی مشاور اقتصادی مدیرعامل هگتا، زهرا صبورنژاد مشاور نوآوری مدیرعامل هگتا و مهیار نجم آبادی مشاور مدیرعامل و مدیر حوزه ریاست هگتا ضمن تشریح رویکردهای فرهنگی و برنامههای جاری مجموعه، ماموریت های هلدینگ هگتا را شرح دادند.
تأکید بر گردشگری سلامت و نقش فرهنگی هگتا ، توسعه خدمات ریلی و قطارهای خودکشش در رجا ، برنامه خرید ۵۰ واگن جدید و ۱۰ لوکوموتیو در سال جاری، لزوم توسعه زیرساختهای گردشگری و تقویت همکاریهای بیندستگاهی، تأکید بر گردشگری فرهنگی و ضرورت نهادینهسازی فرهنگ در زیرمجموعههای هگتا، ضرورت پیوست فرهنگی برای فعالیتهای توسعهای هگتا، نوآوری بهعنوان کلید تحول در هگتا با تأکید بر شبکهسازی، تدوین برنامه نوآوری هگتا و تعریف میدان عمل مشترک میان بازیگران مختلف، از مهمترین محورهای سخنان اعضای این نشست بود.